Περιήγηση της ομάδας «Πάμε Βόλτα» στο λιμάνι Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/09/2017 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/09/2017 14:12
Μέχρι και πριν πενήντα χρόνια το λιμάνι της Καλαμάτας ήταν πολύβουο και με αυθεντική λαϊκή ψυχή. Πύλη εισόδου και εξόδου, πέρασμα και σταυροδρόμι για αγαθά και ανθρώπους απ' όλη τη γη. Το λιμάνι υποδέχθηκε και αποχωρίστηκε βασιλιάδες, πρέσβεις, καπετάνιους, ναυτικούς, πρόσφυγες και ανθρώπους του μόχθου. 
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Ομάδα «Πάμε Βόλτα» διοργανώνει περιήγηση στο χρόνο και στους δρόμους του λιμανιού. Θα αφηγηθεί ιστορίες ανθρώπων, κτηρίων και τοπόσημων και θα ιχνηλατήσει τα ''κόκκινα φανάρια'' του...
Σημείο και ώρα συγκέντρωσης η παιδική χαρά στο καφενείο Γκούνη στις 7.00 μ.μ.
Στο τέλος της διαδρομής οι συμμετέχοντες στην περιήγηση θα κατευθυνθούν στο χώρο, όπου στις δεκαετίες του '50 και του '60 υπήρχε το ουζερί του μπάρμπα-Μήτσου, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, για τη συνέχεια της εκδήλωσης. 
Στις 8.15 μ.μ. θα προβληθεί εκπομπή, όπου είχε προβληθεί και παλαιότερα στην ΕΤ-2,  με αποσπάσματα του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο "Ταξιδάκια αναψυχής" (ταξίδια καλοκαιρινών διακοπών και εκδρομών με τα πλοία της γραμμής) σε επιμέλεια του δημοσιογράφου Άρη Μαλανδράκη.
Στις 9 μ.μ. θα γίνει ψήσιμο σαρδέλας - θα προσφερθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες - και όλοι θα μάθουν για το κάποτε υποτιμημένο ψάρι από τη μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου και τον τροφογράφο «Γαστροναύτη». Το αφήγημα θα έχει τίτλο ''μικρή στο μάτι...''. 
Στις 9.45 μ.μ. θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για τη θάλασσα σε επιμέλεια του Πέτρου Κατσούλη.
Πληροφορίες δίνονται στο 6936-518550


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις