Περιβαλλοντικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων στη Δυτική Μάνη

Πρώτη Δημοσίευση: 25/07/2019 19:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/07/2019 19:08
Ένα απίστευτων διαστάσεων περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται αυτή την περίοδο στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στο όνομα δήθεν της καθαριότητας των τουριστικών περιοχών. Δύο φαράγγια στον ορεινό όγκο του Δήμου, κοντά στα χωριά Λαγκάδια και Μηλέα, έχουν μετατραπεί σε χωματερές, αφού ανοιχτά φορτηγά σε καθημερινή βάση, ακόμα και χθες το πρωί, μεταφέρουν τα σκουπίδια από άλλες περιοχές.
Μάλιστα, στο χωριό Λαγκάδια χρησιμοποιούν το ρέμα του Αϊ Γιώργη, που καταλήγει στη θάλασσα του "Πανταζή, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και το 2016 ως χωματερή σκουπιδιών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα αποτρόπαια γίνονται εν αγνοία του δημάρχου και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, αν και μας κάνει εντύπωση ένας τόσο μεγάλος όγκος απορριμμάτων να μην έχει γίνει αντιληπτός από τους ιθύνοντες.
Πριν από κάποιες μέρες επικοινώνησαν αγανακτισμένοι ορισμένοι κάτοικοι με το "Θ", καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν. Αυτή ήταν και η αφορμή του φωτογραφικού ρεπορτάζ που ακολουθεί. Όταν βρεθήκαμε στα δύο φαράγγια, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, αφού οι εικόνες θύμιζαν πολύ έντονα όλα αυτά που γίνονται, εδώ και χρόνια, στη Μαραθόλακκα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι δύο δεξαμενές που φαίνονται στις φωτογραφίες, που λειτουργούν εν είδει πυρασφάλειας, είναι άδειες!
Τόνοι σκουπιδιών έχουν γεμίσει και τα δύο φαράγγια και, φυσικά, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αφού δε φαίνεται οι αρμόδιοι να κάνουν καμία κίνηση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ορθολογικό τρόπο.
Βεβαίως, το χειρότερο είναι ότι και οι δύο σκουπιδοπεριοχές καταλήγουν στη θάλασσα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Σκεφθείτε τι μπορεί να συμβεί αν βρέξει αυτή την περίοδο ή δύο μήνες αργότερα. Λύματα και σκουπίδια θα πλημμυρίσουν τη θάλασσα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το περιβάλλον και τον τουρισμό.
Σκεφθείτε τι μπορεί να συμβεί εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται αυτήν περίοδο. Τα σκουπίδια με τα αντικείμενα που περιέχουν γυαλιά ή οποιαδήποτε άλλη εύφλεκτη ύλη, μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη αιτία για μια ανείπωτη περιβαλλοντική καταστροφή.
Το "Θ" φέρνει στη δημοσιότητα την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης, μια και θα πρέπει να… κοπεί με το μαχαίρι. Απερχόμενη Δημοτική Αρχή, νέα Δημοτική Αρχή, δημοτικές παρατάξεις πρέπει να μη φύγουν από το Δημαρχείο, αν δε βρουν μια λύση που να βάζει τέλος στο έγκλημα κατά του περιβάλλοντος. Θα ήταν ευχής έργον, δε, να απομακρυνθούν άμεσα και τα υπάρχοντα απορρίμματα, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό μοιάζει λιγότερο πιθανό από μια λύση στο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, η… ωρολογιακή περιβαλλοντική βόμβα που υπάρχει στη Δυτική Μάνη "προσευχόμαστε" να μην εκραγεί…  

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις