Περιοδική φωτογραφική έκθεση «Αθέατη Μνήμη» στην Καρδαμύλη

Πρώτη Δημοσίευση: 24/07/2019 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/07/2019 08:19
Περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αθέατη Μνήμη» συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. A+A teleia KALAMATA στον αρχαιολογικό χώρο του Οχυρού Συγκροτήματος των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων στην παλιά Καρδαμύλη. Στην έκθεση, που η πρώτη της παρουσίαση έγινε το χειμώνα του 2018-2019 στο χώρο τέχνης Α49 στην Καλαμάτα, περιλαμβάνονται εντυπωσιακές φωτογραφίες και κατατοπιστικά κείμενα ευρημάτων από τις αρχαιολογικές αποθήκες της Μεσσηνίας, που για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό.
Η έκθεση «Αθέατη Μνήμη» είναι καρπός της δημιουργικής συνέργειας ενός δημόσιου φορέα και της συνεταιριστικής προσπάθειας μιας ομάδας ανθρώπων με γνώση και αγάπη για τον πολιτισμό. Σκοπό έχει να φέρει το κοινό σε επαφή με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που φυλάσσεται, ασφαλές αλλά αθέατο, στις αρχαιολογικές αποθήκες. Μετά την αρχαιολογική σκαπάνη, την καταγραφή και τη συντήρηση, η φωτογραφική μηχανή πήρε τη σκυτάλη και ξαναφέρνει στο φως –στο βλέμμα των ανθρώπων– αντικείμενα του παρελθόντος, ερεθίσματα μνήμης, μάρτυρες ιστορίας.
Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν, από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η διευθύντρια, δρ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, οι αρχαιολόγοι Δημοσθένης Κοσμόπουλος και Μιχάλης Κάππας και ο γραφίστας Αναστάσιος Παπαδόγκωνας, και από την πλευρά της A+A teleia KALAMATA ο πρόεδρος Γεώργιος Λιόντος, ο φωτογράφος Θάνος Καρτσόγλου και ο γραφίστας Βαγγέλης Νικολάου.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την Klaudia Delmer (τραγούδι) και τον Ηλία Κατελάνο (κιθάρα), με παράλληλη ανάγνωση κειμένων και αρχειακών πηγών για τη Μάνη από την ηθοποιό Γιώτα Μηλίτση, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Εγκαίνια: Σάββατο 27 Ιουλίου, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 27/07/2019-31/10/2019
Πληροφορίες: τηλ. 27210 22534/27210 63100Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις