Περισσότερα τροχαία φέτος τον Ιανουάριο στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 08/02/2019 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2019 19:31
Μείωση σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά αύξηση σε επίπεδο νομού, παρουσιάζουν τα τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για τον Ιανουάριο. Στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) έναντι 33 που σημειώθηκαν τον ίδιο μήνα πέρυσι.
 
Τροχαία ατυχήματα
Ειδικότερα, σε επίπεδο Περιφέρειας σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα όσα και τον Ιανουάριο του 2018, τέσσερα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι κανενός τον Ιανουάριο του 2018 και 15 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 31 τον Ιανουάριο του 2018.
Στη Μεσσηνία πέρυσι τον Ιανουάριο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα, ενώ φέτος σημειώθηκαν δύο. Με σοβαρό τραυματισμό φέτος σημειώθηκε ένα ατύχημα, ενώ πέρυσι δεν είχε σημειωθεί κανένα. Με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκαν τέσσερα πέρυσι τον Ιανουάριο και φέτος δύο.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των πέντε νομών καταγράφηκαν συνολικά 37 παθόντες (έναντι 43 τον Ιανουάριο του 2018). Ειδικότερα καταγράφηκαν: δύο νεκροί έναντι τριών τον Ιανουάριο του 2018. τέσσερις σοβαρά τραυματίες έναντι κανενός τον Ιανουάριο του 2018, 31 ελαφρά τραυματίες έναντι 10 τον Ιανουάριο του 2018.
Αντίστοιχα στη Μεσσηνία φέτος είχαμε δύο νεκρούς σε αντίθεση με πέρυσι τον Ιανουάριο που δεν είχαμε κανέναν. Σοβαρά τραυματία φέτος είχαμε έναν και πέρυσι κανέναν, ενώ φέτος πέντε άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά και πέρυσι το Ιανουάριο τέσσερα.
 
Αιτίες
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, ολισθηρότητα οδοστρώματος και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, φέτος τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν 426 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.959 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 104 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 1.663 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.320 για υπερβολική ταχύτητα, 77 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 72 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, μία για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 22 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 59 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 38 για παραβίαση σηματοδότη, 53 για ΚΤΕΟ, 7 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 6 για αντικανονικούς ελιγμούς, 8 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις