Περισσότερη βοήθεια και λιγότερους φόρους ζητούν από το κράτος οι τρίτεκνοι

Πρώτη Δημοσίευση: 05/01/2017 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/01/2017 19:28
Απολογισμός του 2016 από το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας  
Τον καθιερωμένο απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε έκανε χθες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς.
Όπως ανέφερε, για ακόμα μια χρονιά οι προσδοκίες τους «προδόθηκαν», καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα συνεχίζει να πλήττει ανεπανόρθωτα, ειδικά, τις πολυμελείς οικογένειες, με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες. Η αγοραστική δύναμη των οικογενειών στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αριθμού, μειώθηκε κατά 50% - 55% ανέφερε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο κ. Κορομηλάς. Παράλληλα, η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ αυξάνεται συνεχώς και η υπερφορολόγηση.
Ο κ. Κορομηλάς ζήτησε από την Πολιτεία μεγαλύτερη προσοχή προς τις πολυμελείς οικογένειες το 2017, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι πολύτεκνες οικογένειες ενδεχομένως να είχαν μεγαλύτερη ανάγκη το έκτακτο βοήθημα που δόθηκε στους συνταξιούχους.
Αναφορικά με τις δράσεις του Συλλόγου μέσα στο 2016, ο κ. Κορομηλάς ευχαρίστησε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, και όχι μόνο, που συμβάλλουν ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο των τριτέκνων, το οποίο προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε περίπου 110 οικογένειες. Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο σπουδαίες εκδηλώσεις που, μεταξύ άλλων, έλαβαν χώρα μέσα στο 2016, όπως αυτές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών και τη χρήση πολυφαρμάκων και αντιβιοτικών.
Κλείνοντας το σύντομο απολογισμό, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας που πάντα ανταποκρίνεται στα αιτήματα του συλλόγου για βοήθεια, τους Δήμους της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό και τα Παιδικά Χωριά SOS, που στέκονται αρωγοί. Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Κορομηλάς έκανε στην οικογένεια Καρέλια, και κυρίως στα έκτακτα επιδόματα και τις βοήθειες που δίνει στους εργαζομένους της που έχουν πάνω από δύο παιδιά.
 
Την Κυριακή η κοπή της πίτας στο “Elite”
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κορομηλάς, την προσεχή Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ξενοδοχείο “Elite” με δώρα για όλα τα παιδιά του συλλόγου, αλλά και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όποιον παρευρεθεί.
Η είσοδος είναι στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.
 
Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο, που είναι αφιερωμένο στην Καλαμάτα
Συνεχίζοντας την παράδοση των «καλλιτεχνικών» ημερολογίων, το φετινό του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας είναι αφιερωμένο στην Καλαμάτα. Μια πόλη ορόσημο για ολόκληρη την περιοχή, που χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται, όπως ανέφερε ο κ. Κορομηλάς.
Την επιμέλεια του ημερολογίου ανέλαβε η συντακτική ομάδα του kalamatain. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Kalamatain, Παύλος Παύλου, τόνισε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έγινε αφιλοκερδώς και εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία, για πρώτη φορά, με το Σύλλογο Τριτέκνων.
Ο δε κ. Κορομηλάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα 4 τοπικές επιχειρήσεις για τη συμβολή τους στην έκδοση του ημερολογίου.
Η τιμή του για τα μη μέλη είναι στα 3 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Δαμοφώντος 4 ή την Κυριακή στο “Elite”, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις