Πετράκος: Τσίπρας και Αποστόλου υπεύθυνοι για την καταστροφή των ελαιοπαραγωγών

Πρώτη Δημοσίευση: 25/11/2015 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/11/2015 19:40
Μεγάλο σκάνδαλο και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο τέως βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος, την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμφωνήσει και να συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον εισαγωγές 35 χιλ. τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ε.Ε.
Επίσης, ο κ. Πετράκος καλεί τους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες σε παναγροτικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί η αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, η οποία οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή τους Έλληνες αγρότες.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου: «Μεγάλο σκάνδαλο και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών είναι η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, να συμφωνήσει και να συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον εισαγωγές 35 χιλ. τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ε.Ε.
Οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού είναι ακόμα μεγαλύτερες, αν ληφθεί υπόψη ότι ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας δε συμφώνησε και δε συνυπέγραψε το καταστροφικό αυτό μέτρο για τους Ιταλούς ελαιοπαραγωγούς.
Οι επιπλέον εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου και η μη καταβολή της επιδότησης έχουν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η τιμή του ελαιολάδου, με συνέπεια να υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί.
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και όλων των αγροτών, γιατί είναι μια κυβέρνηση των yes men, οι οποίοι υπογράφουν χωρίς αντίσταση κάθε απαίτηση των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες σε έναν παναγροτικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί αυτή η αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, η οποία οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή τους Έλληνες αγρότες».
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις