Π.Ε. Μεσσηνίας: Καταπέλτης ο πρόεδρος των υπαλλήλων για τα προβλήματα

Πρώτη Δημοσίευση: 06/02/2019 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2019 20:10
 
Π.Ε. Μεσσηνίας: Προβλήματα στη θέρμανση, την ύδρευση και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών
 
 
Στο «αμήν» φαίνεται πως έχουν φτάσει πλέον οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου τους, Θανάσης Αθανασόπουλος, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην ετήσια κοπή πίτας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, τα είπε «έξω από τα δόντια». Και η χρονική στιγμή, όπως φάνηκε, επιλέχθηκε καθώς έχει ζητηθεί συνάντηση από τον περιφερειάρχη, η οποία ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο του Διοικητηρίου, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του, με σημεία να στάζουν νερά και με νερό που δεν μπορούν να πιουν από τις βρύσες, αλλά και για την έλλειψη καυσίμων και υπηρεσιακών αυτοκινήτων για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος να δεχτεί στη συνέχεια σφοδρή επίθεση από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, ενώ ο κ. Τατούλης περιορίσθηκε να πει ότι δεν έχει διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου, εξ ου και δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις.
 
Σοβαρά προβλήματα
Η εκδήλωση ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα να ζητά να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τις τρεις γυναίκες που χάθηκαν άδικα στο συμβάν το βράδυ της Υπαπαντής στην ταβέρνα «Διόνυσος».
Στην εκδήλωση παρέστη και ευλόγησε την πίτα ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος ευχήθηκε στους υπαλλήλους και τα πολιτικά πρόσωπα που παρευρέθησαν.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος, αφού έδωσε τις ευχές του, ανέφερε πως με αυτά που θα πει θα λυπήσει κάποιους, αλλά υπάρχουν προβλήματα τα οποία ζητούν λύση εδώ και καιρό.
Πρώτα αναφέρθηκε στο κτήριο, τονίζοντας ότι με ημίμετρα δε λύνονται τα προβλήματα. Σημείωσε, λοιπόν, ότι υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση, δεν μπορούν να πιουν νερό από τις βρύσες, ενώ έχουν παρουσιασθεί και ζητήματα στεγανοποίησης σε σημεία που μπάζουν νερά, εκφράζοντας φόβο για κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν με καλώδια.
Ακολούθως, υποστήριξε ότι υπάρχουν προβλήματα με αναλώσιμα υλικά, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έλλειψη καυσίμων και σε προβλήματα με τα υπηρεσιακά οχήματα, επιβεβαιώνοντας έτσι και το ρεπορτάζ του «Θ» τις προηγούμενες μέρες.
Ο κ. Αθανασόπουλος  τόνισε ότι οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να χρησιμοποιήσουν υπηρεσιακά οχήματα και να πραγματοποιήσουν ελέγχους, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα τη ΔΑΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι οι υπάλληλοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα.
 
Συρρίκνωση υπηρεσιών
Άλλα θέματα που έθιξε ο κ. Αθανασόπουλος ήταν η συλλογική σύμβαση, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενοτήτων να αντιμετωπίζονται το ίδιο, και η δικαστική διεκδίκηση των δώρων, ζητώντας από τον περιφερειάρχη, αν δικαιωθεί η προσφυγή των 110 υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης, να κάνει έφεση κατά της απόφασης η Περιφέρεια, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.
Επίσης, μίλησε για βελτίωση του οργανισμού λειτουργίας της Περιφέρειας, είπε πως είναι θετικό που η Περιφέρεια κράτησε σε λειτουργία το ΚΤΕΟ στη Μεσσηνία αλλά πρόσθεσε πως έχει σοβαρό πρόβλημα προσωπικού, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση υπηρεσιών από θέμα προσωπικού, με αύξηση αρμοδιοτήτων, προβλήματα που δε λύνονται με 8μηνες συμβάσεις.
Τέλος, αναφέρθηκε στις υπερωρίες. Όπως είπε, είναι λίγες αυτές που δίνονται στη Μεσσηνία και ζήτησε να δίνονται στους υπαλλήλους της  όσες δίνονται και στους συναδέλφους τους στις άλλες ενότητες. Μάλιστα, σχολίασε ότι δεν μπορεί να δεχτεί ως αιτιολογία ότι η Περιφέρεια πληρώνει τα παλιά δάνεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό δεν μπορεί να δώσει υπερωρίες, όπως τους απάντησαν.
Κλείνοντας είπε προς τον περιφερειάρχη ότι εκκρεμεί αίτημα να συναντηθούν μαζί του και είναι στη διάθεσή του για όποτε το αποφασίσει.
 
Σφοδρή επίθεση
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, σημείωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθούν δυσλειτουργίες και ελλείψεις, λέγοντας πως δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν.
Ωστόσο, όταν πήρε το λόγο η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, λέγοντας πως θα ήθελε τον πρόεδρο του Συλλόγου πιο μαχητικό για το θεσμό που υπηρετεί, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το σημαντικό είναι αν η Περιφέρεια θα παραμείνει ο θεσμός των επαιτών ή θα υπηρετεί την περιφερειακή διακυβέρνηση.
Για, δε, τα υπηρεσιακά οχήματα ζήτησε άμεση ενημέρωση σήμερα το πρωί.
Στη συνέχεια υπενθύμισε στους υπαλλήλους ότι ο περιφερειάρχης τούς γλίτωσε από την αξιολόγηση που ζητούσε το υπουργείο.
Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι με απόλυτη συνέπεια υλοποιήθηκαν όσα είχε πει στους πολίτες, καθώς και πως ξεπέρασε κατά πολύ αυτά που είχε υποσχεθεί η Περιφερειακή Αρχή.
Στις αναφορές του προέδρου του Συλλόγου απάντησε ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, γιατί η Περιφερειακή Αρχή θέλει τη μεγάλη τολμηρή μεταρρύθμιση, ενώ άλλοι θέλουν να μείνουν στο μικρόκοσμό τους.
Πρόσθεσε, δε, ότι το ιδιοκτησιακό του κτηρίου έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια, αλλά μέχρι να λυθεί δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση.
Κλείνοντας κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου να τολμήσουν να κάνουν περιφερειακό σύλλογο, ενώ για τις υπερωρίες αναρωτήθηκε ποιος επικαλέσθηκε το επιχείρημα για τα δάνεια της Ν.Α.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλευράς.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις