Πιθανόν κατηγορούμενους βλέπει τους Νίκα – Δούζη ο Αντώνης Κατσάς

Πρώτη Δημοσίευση: 04/05/2019 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/05/2019 09:43
Τις θέσεις τους παρουσίασαν αμέσως μετά την απόφαση για εκ νέου αναβολή της εκδίκασης οι δικηγόροι υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής.
Εντύπωση προκάλεσε η εκτίμηση του κ. Κατσά πως το δικαστήριο δε δέχτηκε να καλέσει ως μάρτυρες το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο της «Φάρις», Ι. Δούζη, διότι πιθανόν θα είναι κατηγορούμενοι.
 
Κ. Μαργέλης
Ο κ. Μαργέλης (συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπασακίδη) χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της εκδίκασης, καθώς υπάρχουν ελλείψεις στη δικογραφία, γιατί «δεν έχουν οδηγηθεί όλοι οι υπεύθυνοι απέναντι στη Δικαιοσύνη και λείπουν η ιατροδικαστική έκθεση και οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις για τα όσα κατασχέθηκαν»
Στη συνέχεια ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι ο κ. Μπασακίδης δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου και πρόσθεσε: «Δεν είχε καμία αρμοδιότητα και καμία απολύτως ευθύνη με τη λήψη των μέτρων ασφαλείας και γενικότερα με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας που απαιτούνται. Θέλω να τονίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε αναθέσει τη διεξαγωγή και διοργάνωση του σαϊτοπόλεμου στην Κοινωφελή Επιχείρηση “Φάρις”. Η “Φάρις” ακολούθως, με δικές της ενέργειες και αποφάσεις, είχε αναθέσει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων σε μια ιδιωτική εταιρεία. Είχε υπογραφεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 24 Απριλίου 2019, είχαν βγει οι σχετικές κανονιστικές πράξεις και το συμφωνητικό αυτό έλεγε ότι αυτή η ιδιωτική εταιρεία έπρεπε να αναλάβει κάθε τι αναγκαίο για τη διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου.
Το κάθε τι αναγκαίο είναι πραγματικά δυσερμήνευτο και θα πρέπει να κληθούν και να μας πουν τι εννοούσαν και τι είχε αναλάβει αυτή η εταιρεία. Το κρίσιμο είναι ότι χθες το μεσημέρι, 2 Μαΐου, για το συμφωνητικό αυτό έχει υποβληθεί αίτηση ανάκλησης. Δε βρίσκεται πλέον στη Διαύγεια. Εμείς το έχουμε στην κατοχή μας. Αυτό το αίτημα ανάκλησης, 2 Μαΐου, εκ μέρους της “Φάρις”, μετά τη διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου, μετά το δυστύχημα που συνέβη, καταρχήν είναι ύποπτο και ερευνητέο.
Θέλω κατηγορηματικά να πω και το εξής: Φέρεται ότι ο κ. Μπασακίδης έχει κάνει δηλώσεις περί δήθεν τήρησης των μέτρων ασφαλείας εκ μέρους του, εν όψει του σαϊτοπόλεμου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφού ο κ. Μπασακίδης γνώριζε το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό, γνώριζε ότι η “Φάρις” είχε αναλάβει τη διοργάνωση, γνώριζε ότι τη λήψη και τήρηση των μέτρων ασφαλείας την είχε αναλάβει η “Φάρις” και γνώριζε και την ύπαρξη αυτού του ιδιωτικού συμφωνητικού. Κατόπιν αυτών προέβη στις δηλώσεις του».
 
Αντ. Κατσάς
Ο κ. Αντώνης Κατσάς, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης των βίντεο και αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε χθες το πρωί από κυρία, η οποία του έστειλε νέο βίντεο, που δείχνει ότι η σαΐτα δεν έφυγε από τον 62χρονο πελάτη του, αλλά από κάτω, όπου είτε ήταν εγκαταλελειμμένη και δεν είχε σβήσει είτε έχει φύγει από κάποιο άλλο ταγάρι.
Για το ότι το δικαστήριο δε δέχτηκε το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και ο πρόεδρος της «Φάρις» Ιωάννης Δούζης, είπε ότι αυτά είναι πρόσωπα- κλειδιά και πρόσθεσε: «Θα περίμενα από μόνοι τους ο κ. Νίκας ή ο κ. Δούζης να έρθουν και να είναι μάρτυρες υπεράσπισης του δημοτικού συμβούλου, αλλά αυτή είναι η δικιά μου, προσωπική προσέγγιση. Όμως, έχω μια υποψία που μπορεί να αγγίζει και τα όρια της βεβαιότητας, ότι το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, γιατί προφανώς ο κ. Νίκας και ο κ. Δούζης να έρθουν στο δικαστήριο με άλλη ιδιότητα».
Σε διευκρινιστική ερώτηση που δέχτηκε, είπε ότι είναι πιθανόν να έρθουν ως κατηγορούμενοι, και κλείνοντας τόνισε: «Τα παιδιά από τον Άγιο Σίδερη είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Αυτοί θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα; Δε θα είναι αυτοί που χρηματοδοτούν, που εκθειάζουν, που παροτρύνουν;».
 
Περικλής Ξηρογιάννης
Τέλος, από την πλευρά της οικογένειας ο δικηγόρος Περικλής Ξηρογιάννης σημείωσε ότι η δικογραφία είναι ελλιπής, υπογραμμίζοντας: «Μια τέτοια ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και με τον τρόπο που έγινε, πρέπει να ερευνηθεί από όλες τις πλευρές Δηλαδή, από την προμήθεια αυτής της ύλης, την κατασκευή αυτών των μηχανισμών, τη ρίψη τους, όλα βέβαια με παράνομο τρόπο, το χώρο που γινόταν, τα μέτρα ασφαλείας. Θεωρούμε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το υλικό και να διευρυνθεί η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να αναδεχθεί ποιος είναι ο βαθμός συμμετοχής του καθενός».

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις