Πιπίνα Κουμάντου: «Την Κυριακή οδηγούμε σε οριστική ήττα τα ψέματα, το λαϊκισμό και το διχασμό»

Πρώτη Δημοσίευση: 04/07/2019 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2019 13:32
«Μπήκα στην πολιτική για να δουλέψω για τούτο τον τόπο… Για να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας»
 
 
Τέσσερις μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Πιπίνα Κουμάντου, πραγματοποίησε χθες το βράδυ την κεντρική της προεκλογική ομιλία.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite», η «μαχητική» δικηγόρος, που προέρχεται από το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θέσπισε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σε κλίμα συγκίνησης για το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, αλλά και για τις προσωπικές φιλοδοξίες που την ώθησαν να κατέβει για πρώτη φορά στο στίβο της πολιτικής. Πριν την ομιλία σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν , οι αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα και η δικηγόρος Κατερίνα Δημαρέση. Την Πιπίνα Κουμάντου προλόγισε η κόρη της Ιωάννα Κουτέλα.

STM_0046.jpg

Ξεκίνησε την ομιλία της ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συγκλονιστική παρουσία του, αλλά και τους ανθρώπους του γραφείου της, που σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο έχουν επιδοθεί σ’ ένα «σπριντ» με στόχο να επικοινωνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την υποψηφιότητά της. Επίσης, ευχαρίστησε το σύζυγό της Μενέλαο Κουτέλα και τις τέσσερις κόρες τους, για την αμέριστη συμπαράσταση σ’ αυτή την προσπάθεια, ενώ ειδική μνεία έκανε στον πατέρα της, τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγή Κουμάντο, ο οποίος- όπως τόνισε- αποτελεί την «έμπνευσή» της και είναι ο άνθρωπος που της έμαθε ότι, πάνω απ’ όλα, πολιτική σημαίνει ηθική!
Στη συνέχεια της ομιλίας της η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην 4ετία που κυβέρνησε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Επισήμανε ότι την ώρα που η Ευρώπη αναπτυσσόταν με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα ζούσαμε το «μύθο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρόσθεσε, δε, ότι τα 4 αυτά χρόνια οι Έλληνες στερήθηκαν την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και, κυρίως, το αίσθημα ασφάλειας και την πίστη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Όλα αυτά, τόνισε, τα αφήνουμε πίσω μας, καθώς οι εκλογές την Κυριακής θα σημάνουν το τέλος της παρακμής και την οριστική ήττα του λαϊκισμού και του διχασμού.
Η Πιπίνα Κουμάντου κάλεσε τον κόσμο στις κάλπες της 7ης Ιουλίου να δώσει ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όλοι εμείς στη Ν.Δ., με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμευόμαστε, σε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Σε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία, για να κάνουμε μια νέα αρχή για τη χώρα μας
Η ανάπτυξη για να γίνει πραγματικότητα θέλει να πιστέψεις στον ιδιωτικό τομέα, θέλει να πιστέψεις στον Έλληνα και τις καινοτόμες ιδέες του. Θέλει να γνωρίζεις και να μπορείς. Θέλει να είσαι αποτελεσματικός. Όπως είμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτές τις εκλογές το σύνθημα είναι: ισχυρή ανάπτυξη - αυτοδύναμη Ελλάδα.
Θέλουμε, ζητούμε, διεκδικούμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με λιγότερους φόρους, με περισσότερη ασφάλεια, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό μπορούμε να τα καταφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

STM_0123.jpg

Αναφορικά με τη δική της υποψηφιότητα, αναφέρθηκε στο κεντρικό της σύνθημα σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία, το οποίο είναι «Οι γυναίκες μπροστά». Εξηγώντας τι εννοεί σημείωσε: «Το να θέτει κάποιος σαν σύνθημα τη φράση “οι γυναίκες μπροστά” μοιάζει σαν να παραδέχεται κάποια υποτέλεια των γυναικών, κάποιο πολιτικό μειονέκτημα. Σε καμιά περίπτωση! Το βαθύτερο νόημα του συνθήματος είναι το εξής: Αυτό που πρέπει να αφήσει πίσω της η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός, οι αψιμαχίες, η τακτική της πόλωσης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασίες, από υπομονή, από συγκεκριμένη στρατηγική σε μακρύ ορίζοντα, από μεθοδικότητα, σύμπνοια και συνεννόηση. Και επειδή όλα τα παραπάνω είναι κυρίως γυναικεία χαρακτηριστικά και αρετές, ας αφήσουμε τις γυναίκες να λάμψουν ως σύμβολο της νέας εποχής! Οι γυναίκες μπροστά λοιπόν!»
Η Πιπίνα Κουμάντου αναφέρθηκε και στο όραμά της για τη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δύο «ατμομηχανές» που διαθέτουμε. Τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. Προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σύζευξή του με τον πολιτισμό. «Δεν αρκεί να αυξηθεί η κίνηση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Χρειάζεται επιπλέον οργάνωση σε αυτό καθεαυτό το κομμάτι, αλλά και σύνδεση του αεροδρομίου και όλων των αρχαιολογικών χώρων μας, ιδίως της εμβληματικής Αρχαίας Μεσσήνης, με δρόμους σύγχρονους και ασφαλείς» τόνισε με νόημα.
Αναφορικά με τα αγροτικά προϊόντα, επισήμανε ότι θα πρέπει να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού την υψηλή τους ποιότητα, δίνοντας παράλληλα τα κατάλληλα κίνητρα στους αγρότες για να πάνε μπροστά και να προστατέψουν το brand «μεσσηνιακό προϊόν».
Κλείνοντας την ομιλία της, εξήγησε τους λόγους που την ώθησαν να είναι υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να την εμπιστευτούν: «Η πολιτική για μένα δεν είναι life style. Ούτε αυτοπροβολή. Ούτε κάλυψη της προσωπικής μου φιλοδοξίας. Μπήκα σε αυτήν έχοντας ως στόχο να δουλέψω για το κοινό καλό. Για να καταθέσω την εμπειρία που απέκτησα από την 26χρόνη επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως μάχιμη δικηγόρος και από την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών μου. Μπήκα γιατί υπακούω στην προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη. Γιατί αγαπώ την ευθύνη. Γιατί πιστεύω πως έχω χρέος να δουλέψω για τούτο τον τόπο. Για να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας» ήταν η χαρακτηριστική της αναφορά.


Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
 

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία της Πιπίνας Κουμάντου:

Φίλες και φίλοι, 
Σας ευχαριστώ θερμά.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εδώ παρουσία σας.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά.
 Έξω, ο κόσμος είναι παντού.
Φαίνεται ότι οι παραγωγικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, όταν θέλουν, πεισμώνουν.
Σας ευχαριστώ. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω σε αυτήν τη δύσκολη τετραετία, που έχουμε μπροστά μας
Επιτρέψτε μου, στο σημείο αυτό, πριν πω οτιδήποτε άλλο, να ευχαριστήσω: Την Ελένη και την Ντίνα, τη Λήδα, την Αθηνά, την Έφη, την Φανή, τον Δημήτρη, την Μαρία, τον Γιάννη, τον Σωτήρη, την Αμαλία, την Ευτυχία, την Σταυρούλα, τον Χρήστο,.......όλη την ομάδα του γραφείου μου. Τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για αυτή την υποψηφιότητα.
Ένα μεγάλο, ξεχωριστό ευχαριστώ στις κόρες μου που με βοηθούν καθημερινά με ενθουσιασμό και στον πολύτιμο συμπαραστάτη, στο στήριγμα μου,  στον σύζυγο μου Μενέλαο Κουτέλα.
Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αδερφό και τους γονείς μου , ιδίως στον  πατέρα μου, τον τέως δήμαρχο Καλαμάτας Παναγή Κουμάντο, που μεταλαμπαδεύει σε εμένα την σοφία και την εμπειρία του αλλά κυρίως μου διδάσκει πως πολιτική, πρώτα από όλα, σημαίνει ηθική.
Βλέπω σήμερα εδώ, ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα και ήρθαν ξεχειλίζοντας την αίθουσα, όπως επίσης και ανθρώπους από τη ΝΔ, τα κομματικά στελέχη, που δουλέψαμε τα τελευταία χρόνια μαζί στις ομάδες εργασίας του κόμματος και στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Σας ευχαριστώ θερμά, σας ευχαριστώ δίπλα γιατί πιστέψατε σε εμένα, αν και με γνωρίσατε πολιτικά μόλις πριν λίγο καιρό. Η στάση σας αυτή με γεμίζει ευθύνη και σας λέω ότι δεν θα σας απογοητεύσω. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.
Φίλες και φίλοι,
 η ώρα της μεγάλης μάχης έφτασε. Στις 7 Ιουλίου με την δικιά σας ψήφο θα δώσουμε εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το 2015 ο λαϊκισμός κέρδισε μια μάχη. Μια μάχη που μας κόστισε πολύ. Όμως στις 7 Ιουλίου οδηγούμε σε  οριστική ήττα τα ψέματα, τον λαϊκισμό και τον διχασμό. 
Οι Έλληνες στερήθηκαν αρκετά την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας , το αίσθημα ασφάλειας, την πίστη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. 
Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καμιά δικαιολογία για αυτή την χαμένη τετραετία.
Τον Δεκέμβριο του 2014 η χώρα βρισκόταν σε τροχιά ανάπτυξης, είχε, για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση, πρωτογενή πλεονάσματα, είχε υγιή δημοσιονομικά και υγιείς τράπεζες. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ υπό την στιβαρή ηγεσία του, τίμησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, δουλεύοντας άοκνα για 2,5 χρόνια.
Το 2015 η ευρωπαϊκή κρίση είχε σχεδόν ξεπεραστεί. Η Ευρώπη αναπτυσσόταν με τους ταχύτερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας. Όμως εμείς, εδώ, ζήσαμε το μύθο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Ο κύριος Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες, κλείδωσε τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και προξενήθηκαν σε ένα μόλις εξάμηνο ζημιές στην ελληνική οικονομία, που  ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ.. Κάποιο ευρωπαίοι είπαν ότι ξεπέρασαν τα 200 δις…
Ο κύριος Τσίπρας επέβαλε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο  μνημόνιο, μια πρόσθετη λιτότητα με συνολικό βάρος της τάξης των 12 δις ευρώ. Απέρριψε όλα τα αναπτυξιακά έργα ως αντίθετα στη φιλοσοφία του. Εξαπέλυσε απίστευτο κυνηγητό εναντίον κάθε αντίθετης φωνής, ενώ ο «πολακισμός» κυρίευσε τον δημόσιο λόγο
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας μιλούσαν συνεχώς για δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Όμως το ηθικό πλεονέκτημα κρύφτηκε πίσω από τις κουρτίνες της θεατρικής παράστασης που ανέβασαν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του  εκείνη τη νύχτα στο Μάτι. Βούλιαξε στις λάσπες της Μόριας. Καλύφθηκε από την δυσώδη μυρωδιά των σκανδάλων, των χιλιάδων παράνομων διορισμών, των σκαφάτων διακοπών…
Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σημάνουν το τέλος της παρακμής.
Οι πολίτες μάς τίμησαν στις ευρωεκλογές με την ψήφο τους και μας έδωσαν την διαφορά του 9,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαφορά που θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ σε αυτές τις εκλογές με τη δίκη σας ψήφο.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκαν. 
 
Φίλες και φίλοι 
Όλοι εμείς στη ΝΔ, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεσμευόμαστε, σε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες.  Σε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία για να κάνουμε μια νέα αρχή για τη χώρα μας 
Η ανάπτυξη για να γίνει πραγματικότητα θέλει να πιστέψεις στον ιδιωτικό τομέα, θέλει να πιστέψεις στον Έλληνα και τις καινοτόμες ιδέες του. Θέλει να γνωρίζεις και να μπορείς. Θέλει  να είσαι αποτελεσματικός. Όπως είμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτές τις εκλογές το σύνθημα είναι:  ισχυρή ανάπτυξη  - αυτοδύναμη Ελλάδα.
Θέλουμε, ζητούμε, διεκδικούμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με λιγότερους φόρους, με περισσότερη ασφάλεια, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.  Και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρχηγό μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Θα ήθελα να σταθώ λίγο στη δική μου υποψηφιότητα. Όπως βλέπετε το κεντρικό μου σύνθημα αναφέρεται στις γυναίκες «οι γυναίκες μπροστά»! Θα ήθελα λίγο όμως να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ με αυτό.
Το να θέτει κάποιος σαν σύνθημα τη φράση «οι γυναίκες μπροστά», μοιάζει σαν να παραδέχεται κάποια υποτέλεια των γυναικών, κάποιο πολιτικό μειονέκτημα.
Σε καμιά περίπτωση!
Το βαθύτερο νόημα του συνθήματος είναι το εξής:
Αυτό  που πρέπει να αφήσει πίσω της η χώρα μας αυτή την στιγμή είναι ο διχασμός, οι αψιμαχίες, η τακτική της πόλωσης.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασίες, από υπομονή, από συγκεκριμένη στρατηγική σε μακρύ ορίζοντα, από μεθοδικότητα, σύμπνοια και συνεννόηση. Και επειδή όλα τα παραπάνω είναι κυρίως γυναικεία χαρακτηριστικά και αρετές, ας αφήσουμε τις γυναίκες να λάμψουν ως σύμβολο της νέας εποχής!
Οι γυναίκες μπροστά λοιπόν! 
 
Φίλες και φίλοι,
Όπου και εάν πάω, μου λένε συνεχώς για τους φόρους. Η υψηλή φορολογία, μαζί με το δυσβάσταχτο 24% στον ΦΠΑ έχει φέρει τον κόσμο σε απόγνωση. Η ΝΔ δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, μέσα σε δυο χρόνια, καθώς και για ριζική απλοποίηση και θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης.  Επίσης δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός διετίας, ώστε να επανέλθει η οικοδομική δραστηριότητα, που στηρίζει τόσο αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία. 
Επιδιώκουμε επίσης μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, έτσι ώστε να αντέχει ο εργοδότης, να αυξηθεί  ο καθαρός μισθός του εργαζόμενου και να μπορέσουν να δημιουργηθούν  νέες θέσεις εργασίας.
Μείωση εισφορών και φόρων. Νέες δουλειές. Αύξηση αποταμίευσης.
Το άθροισμα όλων αυτών είναι  υψηλή  ποιότητα ζωής. 
Αλλά υψηλή ποιότητα ζωής δεν νοείται χωρίς την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους πολίτες.  Η ασφάλεια είναι κοινωνική ανάγκη. Είναι  προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε ασφάλεια στη γειτονιά. Να  γνωρίζουμε ότι το σπίτι μας, το μαγαζί μας, η περιουσία μας δεν κινδυνεύουν  από ληστείες και βανδαλισμούς. Για το σκοπό αυτό επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ, ενισχύουμε τις ομάδες ΔΙΑΣ,  προσλαμβάνουμε 1500 αστυνομικούς, καταργούμε άμεσα τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Ακόμα, η υψηλή ποιότητα ζωής δεν συνάδει με την υποβαθμισμένη Παιδεία μας. Για εμάς, στη ΝΔ η δημόσια Παιδεία είναι ο καλύτερος δρόμος για την οικονομική ανασυγκρότηση και την κοινωνική πρόοδο και κινητικότητα. Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια.  Είναι δικαίωμα. Δημιουργούμε σύγχρονα, ελεύθερα σχολεία, κέντρα γνώσης και αριστείας που θα βοηθούν τους νέους μας να καλλιεργούν όλες τους τις δεξιότητες. Δίνουμε πραγματική αυτονομία στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Εισάγουμε την αξιολόγηση για να γίνουν εξωστρεφή, αποτελεσματικά και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας. Καταργούμε το Άσυλο της παραβατικότητας Αφήνουμε πίσω μας την εικόνα της σημερινής ΑΣΟΟΕ.
Όμως, Φίλες και φίλοι, κακά τα ψέματα,
 η ελληνική οικονομία και ο τόπος δεν πρόκειται να πάνε μπροστά, χωρίς τις ατμομηχανές τους. Την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.. Ο Νομός μας διατηρεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στους δυο τομείς. Το ερώτημα είναι πως το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.
Η Μεσσηνία ανεβαίνει δυναμικά ως τουριστικό brand, λόγω και της σπουδαίας επένδυσης COSTA NAVARINO της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, αλλά και ως περιοχή παραγωγής όλο τον χρόνο υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων,  με πρώτο και καλύτερο τον μεσσηνιακό χρυσό, το ελαιόλαδο.
Σε ότι αφορά στον τουρισμό, μέριμνα μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σύζευξη του με τον πολιτισμό. Δεν αρκεί να αυξηθεί η κίνηση του αεροδρομίου  Καλαμάτας. Χρειάζεται επιπλέον οργάνωση σε αυτό καθεαυτό το κομμάτι αλλά και σύνδεση του αεροδρομίου και όλων των αρχαιολογικών χώρων μας, ιδίως της εμβληματικής Αρχαίας Μεσσήνης, με δρόμους  σύγχρονους και ασφαλείς.
Απαιτείται επίσης  η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση των ανθρώπων του Τουρισμού με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και η σύνταξη τουριστικών οδηγών με προτάσεις περιηγήσεων σε πολιτιστικά μνημεία.
Σε όλα αυτά μαζί θα προστεθεί η διαφήμιση του brand Μεσσηνία. 
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για την καθοριστική  συμβολή της διαφήμισης. Θα σας πω μόνο ότι οι Κάννες της Νότιας Γαλλίας κάθε καλοκαίρι ξεπερνούν σε επισκεψιμότητα τα 20 εκατομμύρια τουρίστες. Με στόχευση τους ευρωπαίους συνταξιούχους και ως «δούρειο ίππο» τα διαφημιστικά για το διάσημο φεστιβάλ, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό 
Σε ό,τι αφορά στα αγροτικά μας προϊόντα πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την υψηλή ποιότητα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η συμβολή του κράτους. Πρέπει να βοηθήσουμε τον Μεσσήνιο αγρότη, να καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον του, το να ενταχθεί σε ομάδες παραγωγών που θα τον βοηθήσουν να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα, ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος παραγωγής αλλά και να προστατέψει το brand «Μεσσηνιακό Προϊόν»
Φίλες και φίλοι 
Στέκομαι εδώ μπροστά σας για πρώτη φορά και ζητάω να με τιμήσετε με την ψήφο σας. Ζητάω να με εμπιστευτείτε για να κάνω πράξη όσα, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  δεσμευτήκαμε για τη χώρα. Μετά από μια σύντομη μεν αλλά ουσιαστική περιοδεία στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού μας,  κατέθεσα προτάσεις, σε συνεργασία με τους φορείς, για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, βασισμένες στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία.
Στόχος όλων μας  είναι να δημιουργήσουμε δουλειές στον τόπο και να φέρουμε πίσω όλα τα παιδιά μας, που έφυγαν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. 
Φίλες και φίλοι,
Η πολιτική για μένα δεν είναι  life style. Ούτε αυτοπροβολή. Ούτε κάλυψη της προσωπικής μου φιλοδοξίας. Μπήκα σε αυτήν έχοντας σαν στόχο να δουλέψω για το κοινό καλό. Για να καταθέσω  την  εμπειρία που απέκτησα από  την 26χρόνη επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως μάχιμη δικηγόρος και από την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών μου.
Μπήκα γιατί υπακούω στην προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη. Γιατί  αγαπώ την ευθύνη.
Γιατί πιστεύω πως έχω χρέος να δουλέψω για τούτο τον τόπο. Για  να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. 
Σας ζητώ να εμπιστευτείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ζητώ να  εμπιστευτείτε εμένα. Για να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κανονικό Κράτος.
Προσωπικά σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.
Δεν θα προδώσω τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.
Καλή δύναμη σε όλους μας! Θα τα καταφέρουμε!
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου! 
Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις