Πλήρη ετοιμότητα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας για τη εορταστική περίοδο

Πρώτη Δημοσίευση: 26/04/2019 09:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2019 09:16
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία του νομού μας για την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με δηλώσεις στο «Θ» των δύο διοικητών τους, Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου και του αναπληρωτή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπασάκου.
Η πασχαλινή περίοδος, δυστυχώς, θεωρείται από τις πιο δύσκολες, καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους, οπότε αναπόφευκτα συμβαίνουν κάποια τροχαία ατυχήματα, ενώ καταγράφονται ατυχήματα με κροτίδες και βεγγαλικά, καθώς και περιστατικά υπερφαγίας που χρήζουν ιατρικής φροντίδας.
 
Νοσοκομείο Καλαμάτας
Μία από τις κλινικές που αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά την πασχαλινή περίοδο είναι η Ορθοπαιδική, αν και φόρτο δέχονται όλα τα τμήματα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Καλαμάτας), Γιώργος Μπέζος, σημείωσε  πως δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην Ορθοπαιδική Κλινική της μονάδας και αυτή τη στιγμή καλύπτεται από 5 ορθοπαιδικούς. Ένας ορθοπαιδικός βέβαια, μετακινείται δύο φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να καλύψει τις εκεί ανάγκες στα πρωινά ιατρεία.
Ο κ. Μπέζος διευκρίνισε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθημερινά, εκτός από την πρωινή ζώνη, εφημερεύει ορθοπαιδικός, ειδικευμένος ιατρός και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ορθοπαιδικό περιστατικό.
 
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Από την πλευρά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο αναπληρωτής διοικητής, Παναγιώτης Μπασάκος, σημείωσε ότι έχει γίνει προγραμματισμός ώστε κάθε ανάγκη να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε ό,τι αφορά το ορθοπαιδικό τμήμα, αυτή τη στιγμή υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος ιατρός, ενώ ο δεύτερος έχει φύγει με μετάταξη και αναμένεται το επόμενο διάστημα η δημοσίευση του ΦΕΚ για την πρόσληψη νέου, ο οποίος μάλιστα κατάγεται και από τα Φιλιατρά.
Για τις ανάγκες των πρωινών ιατρείων, το ορθοπαιδικό τμήμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ενισχύεται από ορθοπαιδικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δύο φορές την εβδομάδα.
Παράλληλα, ο κ. Μπασάκος σημείωσε ότι το νοσοκομείο διαθέτει μόνιμο χειρουργό και αναισθησιολόγο.
Κλείνοντας οι δύο διοικητές ευχήθηκαν κανείς να μη χρειασθεί τις υπηρεσίες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και όλοι να περάσουν χαρούμενες γιορτές με τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις