ΠΟΕΔΗΝ-Στην Κυπαρισσία υπάρχει νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας;

Πρώτη Δημοσίευση: 30/09/2017 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/09/2017 17:42
Έχουν απομείνει μόνο ένας
καρδιολόγος και ένας αναισθησιολόγος
 
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες υγείας και βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας λόγω τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Δε διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Στο νοσοκομείο έχουν απομείνει ένας γιατρός αναισθησιολόγος. Πώς είναι δυνατόν να εφημερεύει κάθε μέρα το νοσοκομείο, όταν μόνο 8 ημέρες το μήνα είναι καλυμμένο με αναισθησιολόγο; Όταν μεταφέρεται ένα έκτακτο σοβαρό περιστατικό πώς αντιμετωπίζεται;
Δε φτάνει μόνο αυτό. Στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας γιατρός καρδιολόγος. Πάνω από 20 ημέρες το μήνα το νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς καρδιολόγο. Πόσο επικίνδυνο είναι για τους ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του νοσοκομείου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα;
Έχουν απομείνει τρεις χειρουργοί γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν το νοσοκομείο οριακά, αλλά δεν μπορούν να χειρουργήσουν επειδή δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, καρδιολόγος και ακτινολόγοι. Δε φτάνει ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο δύο ακτινολόγοι γιατροί και το νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα μένει ακάλυπτο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται υπερηχογραφήματα στα έκτακτα περιστατικά και έτσι να μην μπορούν να εκτιμηθούν, αν χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση.
Υπάρχει μόνο ένας γυναικολόγος γιατρός, δύο παιδίατροι, εκ των οποίων ο ένας με μετακίνηση, δύο νεφρολόγοι, εκ των οποίων ο ένας επικουρικός. Αν και στο νοσοκομείο λειτουργεί Μ.Ν.Τ.
Τον Παθολογικό Τομέα καλύπτουν τρεις παθολόγοι γιατροί και οι εφημερίες του νοσοκομείου καλύπτονται από γενικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ.
Επίσης, υπάρχει ένας ουρολόγος γιατρός και ένας ορθοπαιδικός γιατρός. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός οφθαλμίατρος και ΩΡΛ.
Με αυτές τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού πώς είναι δυνατόν το νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια;
Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Τη νύχτα δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Η Διοίκηση δε διαθέτει χρήματα για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης και το νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουν απομείνει μόνο πέντε τραυματιοφορείς οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Πού είναι, λοιπόν, το προσωπικό που προσλαμβάνει η κυβέρνηση; Η Κυπαρισσία είναι μια ακόμα περιοχή που υποβαθμίζεται ραγδαία σε υπηρεσίες υγείας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις