Ποικίλες δράσεις στο 2ο Φεστιβάλ «Ο Παλμός της Μάνης»

Πρώτη Δημοσίευση: 15/09/2018 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/09/2018 16:58
Με ποικίλες δράσεις συμμετείχε ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη στο 2ο Φεστιβάλ «Ο Παλμός της Μάνης» (Mani Pulse Festival), μια εξαιρετική προσπάθεια του ομώνυμου συλλόγου «Ο Παλμός της Μάνης», που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Και τις δύο μέρες δε, υπήρχε πάγκος με κούπες καφέ πολλαπλών χρήσεων, μπλουζάκια και πάνινες τσάντες με το λογότυπο του συλλόγου και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση-κομποστοποίηση και τις δράσεις.
Το Σάββατο το πρωί μέλη του συλλόγου καθάρισαν την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της παραλίας του Πανταζή και του λιμανιού, στην οποία συμμετείχαν αλλοδαποί και Έλληνες εθελοντές. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε να δίωρο εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση από τη λογοθεραπεύτρια Μαρία Πετροπούλου-Νταναήλοβα και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά υπό την επίβλεψη της Τζοάννα Πάτσιν και Σοφίας Φιλέα. Τα παιδιά συμμετείχαν ενθουσιασμένα βλέποντας τι μπορούν να δημιουργήσουν από υλικά που, δυστυχώς, πετιούνται ως σκουπίδια. 
Επίσης, μίλησε η κα Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικός εξειδικευμένη σε περιβαλλοντικά θέματα και δημιουργός του γνωστού κτήματος ΦΟΙΦΑ στην Καλαμάτα, δείχνοντας πώς μπορούμε να φτιάξουμε οικιακό κομποστοποιητή από παλέτες και εξηγώντας τι επιτρέπεται να ρίχνουμε μέσα.
Τέλος, και τις δύο βραδιές (Παρασκευή και Σάββατο) προβλήθηκε η ταινία “Plastic Ocean -Πλαστικός Ωκεανός”, στην οποία «είδαμε και συνειδητοποιήσαμε, δυστυχώς, τη μεγάλη ποσότητα σκουπιδιού και, κυρίως πλαστικών, που πέφτουν στους ωκεανούς με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή όλων μας, ανθρώπων και ζώων.
Πριν αγοράσουμε κάτι, λοιπόν, και πριν πετάξουμε το περιτύλιγμα ή ό,τι δε χρειαζόμαστε, πρέπει να σκεφτούμε καλά αν το έχουμε ανάγκη, αν πιθανόν υπάρχει κάποιος που του είναι χρήσιμο, αν ανακυκλώνεται, αν είναι τρόφιμο που πηγαίνει σε ζώα και κομπόστ κ.τ.λ.», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις