Ποινική δίωξη για τον κοριό στο Γραφείο της Ελ. Αλειφέρη από την Εισαγγελία Καλαμάτας!

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2018 11:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2018 11:55
Σφοδρή επίθεση από την περιφέρεια για σάπια κατάσταση και για αργομισθία της
 
Ποινική δίωξη για την παρακολούθηση του γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με κοριό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Καλαμάτας και ήδη η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κυρία Ανάκριση.
Την ενημέρωση έκανε η ίδια η κα Αλέιφέρη χθες το μεσημέρι με γραπτή ανακοίνωσή της, με την οποία μάλιστα υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή διαψεύδει τα όσα έχει ισχυρισθεί η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης.
Σε ελάχιστες ώρες από την ανακοίνωση της κας Αλειφέρη, υπήρξε σφοδρή απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο και «κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας», αλλά και κατηγορώντας την κα Αλειφέρη για αργομισθία και μιλώντας για «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη».
 
Διερευνώνται τα πρόσωπα
Με την εξέλιξη αυτή, οι διωκτικές αρχές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μηχανήματος (κοριού), στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ  ερωτώμενος, ο δικηγόρος της κας Αλειφέρη, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εξήγησε:
«Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε μετά τη λήξη της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε προφανώς μετά από αξιολόγηση όλου του υλικού που έχει συγκεντρωθεί προκαταρκτικά και στο οποίο εμείς ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας.
Αυτό, ως πρώτο στοιχείο, εμένα ως δικηγόρο μου δίνει την απόδειξη ότι σε πρώτη φάση η καταγγελία της κας Αλειφέρη, σχετικά με την ύπαρξη κοριού, με την λειτουργία του στο χρόνο της θητείας, ήταν βάσιμη. Και επομένως διερευνάται η έκταση της ποινικής πράξης, οι πτυχές της και τα τυχόν πρόσωπα που συμμετέχουν. Αυτό θα πει ποινική δίωξη και παραπομπή στην ανάκριση», κατέληξε.
Αυτό πλέον σημαίνει ότι ο Ανακριτής θα ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο κύκλο ερευνών, ζητώντας πιθανότατα καταθέσεις από πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ μπορεί να ζητήσει και τις απόψεις ειδικών επί τεχνικών θεμάτων.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, το συγκεκριμένο αδίκημα είναι κακούργημα κι αν η Ανάκριση καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αυτά θα βρεθούν αντιμέτωπα με ποινές που μπορεί να αγγίξουν και τα 10 χρόνια κάθειρξη.
 
Διαψεύδεται ο Περιφερειάρχης
Η κα Αλειφέρη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες και με την οποία κατακεραυνώνει το περιφερειάρχη για τη στάση που είχε τηρήσει, αναφέρει:
«Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολούθησης του γραφείου μου μέσω εγκατεστημένου «κοριού», θεσμικά και υπεύθυνα,   ενημερώνω με την ανακοίνωσή μου αυτή, ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια  Καλαμάτας, η κ Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησης, κατ’ αρθ.370Α και παρήγγειλε κύρια ανάκριση, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή.   Αυτό που απομένει είναι η αποκάλυψη των δραστών. Όπως έχω δηλώσει σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι το απόρρητο της διαδικασίας που επιβάλουν οι νόμοι.
Όμως αυτή η εξέλιξη αυτονόητο είναι ότι δεν επιβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, που μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να αντιστρέψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της δικής μου καταγγελίας.
Εγώ καλώ και πάλι όλους όσους δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Αυτό επιβάλει o στοιχειώδης  σεβασμός στη θεσμική θέση που υπηρετούν, αλλά και η δημοκρατική  λειτουργία, η πολιτική λογική και η ηθική.
Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, τίθεται, ακόμα και για εκείνους που ήθελαν να τοποθετούνται διαφορετικά, μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη γνώση και στην  παραπλάνηση.
Η δική μου καταγγελία έφερε την αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας που ελάμβανε χώρα μέσα στη δομή της Περιφέρειάς μας και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους. Δίδει τη δυνατότητα  να κάνουν τις επιλογές τους και να τοποθετηθούν. Από την τοποθέτηση καθενός πλέον θα διαφανεί, ποιοι επιλέγουν να ταυτισθούν με τη συγκάλυψη της αθλιότητας,  ποιοι με υστεροβουλία - απρόσφορη όμως-  πάλι θα σιωπήσουν… υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως η στάση του καθενός μας σε ένα τέτοιο θέμα δεν κρίνεται μόνο στον ούτως ή άλλως πρόσκαιρο πολιτικό μας βίο.
Σε αντίθεση με την επίσημη και ανώτατη έκφραση της Περιφέρειας, οι πολίτες  στο σύνολό τους έχουν ήδη επιλέξει την καταδίκη της αθλιότητας και το προσλαμβάνω αυτό καθημερινά».
 
 
«Φιάσκο»
Η επίσημη απάντηση από την περιφέρεια, δεν άργησε να έρθει, έχοντας τίτλο για «το Βασίλειο της Δανιμαρκίας και την αργόμισθη Αλειφέρη». Σε αυτή το Γραφείο Τύπου του κ. Τατούλη, αναφέρει:
«Η αργόμισθη κατ’ απονομή αντιπεριφερειάρχης κα Αλειφέρη με τη σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αγωνιώδη της προσπάθεια να εμπλέξει τη νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με την πολιτική επιβίωσή της, καταφεύγοντας σε μια ανοίκεια και ανερμάτιστη επίθεση προς την περιφερειακή αρχή.
Είναι προφανές ότι ο μόνος στόχος της επίθεσης του «συστήματος Αλειφέρη» είναι να κρατήσει πάση θυσία την καρέκλα της.
Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι μοναδικός της στόχος είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην περιφερειακή αρχή, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την ουσία, μεταχειριζόμενη το απόρρητο της διαδικασίας κατά πώς τη βολεύει, υποπίπτοντας σε θεσμικές αντινομίες.
Πέραν τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ό,τι αφορά το σεβασμό της για τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη.
Θυμηδία προκαλεί τέλος η παταγώδης αποτυχία της να τεκμηριώσει νομικά τους ισχυρισμούς της, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας, μη σεβόμενη τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών αρχών.
Το «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» είναι προφανές ότι έχει πέσει στο κενό».
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις