Ποιότητα, συναγωνισμός, ενθουσιασμός και ψυχαγωγία στην εορταστική ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού

Πρώτη Δημοσίευση: 07/06/2017 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2017 11:22
Την 5η Αναπτυξιακή Ημερίδα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού διοργάνωσε το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού για την τρέχουσα προπονητική περίοδο, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχε σε μια άρτια εορταστική εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από υψηλό επίπεδο συναγωνισμού σε συνδυασμό με έντονα ψυχαγωγικά στοιχεία. Η άθληση, η αναψυχή και το γέλιο των παιδιών οφείλουν να αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους και αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο στις ηλικίες αυτές.
 
Οι προπονητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Τμήματος σχεδίασαν μια πρωτότυπη αγωνιστική πίστα συνδέοντας διαφορετικής μορφής αγωνιστικές δραστηριότητες με αυξομειούμενο βαθμό δυσκολίας. «Παντρεύοντας» ποικίλες δρομικές, αλτικές και ριπτικές δραστηριότητες, την ουσία του αθλήματος του στίβου δηλαδή, ετοίμασαν ένα μείγμα σκυταλοδρομιών και «Φόρμουλας», οργανωμένο σε σταθμούς και υποστηριζόμενο από τον εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό για παιδιά KIDS ATHLETICS.
Η έναρξη του προγράμματος περιλάμβανε την «θεσμοθετημένη» πλέον σκυταλοδρομία των μικρότερων (Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού) οι οποίοι συναγωνίστηκαν με τους….γονείς τους. Στο Μεσσηνιακό η διαχρονική επιτυχής εξέλιξη του Τμήματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία τεσσάρων ομάδων ανθρώπων: των αθλητών, των προπονητών, των διοικητικών στελεχών και των γονέων. Και η δυναμική συμμετοχή των τελευταίων αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, συνέχισαν το έργο των μικρών: σε αγωνιστικότητα, σε συναγωνισμό, σε χαρούμενες φωνές, σε γέλιο. Διαφορετικές ομάδες έτρεχαν, υπερπηδούσαν εμπόδια, έκαναν σλάλομ, περνούσαν μέσα από τούνελ, σημάδευαν στόχους την ώρα που οι αναμένοντες συναθλητές τους ξεσήκωναν το Στάδιο από τον ενθουσιασμό τους.
Ο χορευτικός σύλλογος «Ξενία» πήρε την σκυτάλη των δραστηριοτήτων δίδοντας μια χορευτική νότα στην εκδήλωση. Η κερκίδα ήταν άδεια για πρώτη φορά σε διοργάνωση της Ακαδημίας, καθώς όλοι σχεδόν οι παραβρισκόμενοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες. Στα Aerobic Sessions που ακολούθησαν, μικροί και μεγάλοι κινήθηκαν υπό τις οδηγίες της προπονήτριας του Τμήματος Μαρίας Χρονοπούλου.
Την μεγάλη αυτή εορταστική αθλητική εκδήλωση συντόνισαν εκτός της Χρονοπούλου, τα μέλη της προπονητικής ομάδας Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννα Κοστρίβα, Χαρά Χιουρέα και Γιάννης Σταυρόπουλος. Από τη διοικητική ομάδα συνέβαλαν στα μέγιστα ο Δημήτρης Πουλόπουλος και ο Νίκος Χάντζος. Όπως συμβαίνει πάντοτε, η κινητήρια δύναμη των διοργανώσεων του Τμήματος σε επίπεδο λειτουργικών καθηκόντων ήταν οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας Μαριδήμη Χανδρινού, Μαρία Μαρκάκη, Παναγιώτα Δρακοπούλου, Δήμητρα Καλογεροπούλου, Κλεόν Μέτσα, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Πανταζής, Αλέξανδρος Σταματέλος. Οι αθλητές με τυφλότητα του Τμήματος Στίβου του συλλόγου ΑΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ (Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αγγελής, Γεωργία Παπαδέα), έδωσαν επίσης το «παρών» στην διοργάνωση με σκοπό όχι να αγωνιστούν, αλλά να καμαρώσουν τον Μεσσηνιακό του μέλλοντος…
Ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι διοργανωτές στις τοπικές επιχειρήσεις Μπουρδέκας, Λάμπος και Παράδοση οι οποίες πρόσφεραν στα παιδιά φρούτα, παστέλια και νερά αντίστοιχα, με το πέρας της εκδήλωσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις