Πολλές Συναυλίες Φιλίας και η Μπάντα της Αεροπορίας στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/09/2019 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/09/2019 11:03
Πολλές ευκαιρίες να απολαύσουν, πέραν του διαγωνιστικού τμήματος, εξαιρετικές χορωδίες σε ανοικτούς χώρους και αμφιθέατρα θα έχουν Καλαματιανοί και επισκέπτες, κατά τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Αυτό το «πανηγύρι» της χορωδιακής μουσικής, που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, περιλαμβάνει Συναυλίες Φιλίας σε ανοικτούς χώρους όπως η κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, η κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου και το αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».
 Το κύριο μέρος του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, ενώ εκείνο της θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής θα πραγματοποιηθεί επί διήμερο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την έγκριση του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Πέραν αυτών, θα διεξαχθεί συναυλία gala στο Μέγαρο Χορού το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώ οι καλύτερες των 38 χορωδιών που θα μετάσχουν θα διαγωνισθούν για το Μεγάλο Βραβείο, επίσης στο Μέγαρο Χορού, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.
Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών, στην οποία θα μετάσχει και η φημισμένη διεθνώς Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν αποδοχής σχετικής πρόσκλησης που απέστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Επίσης, το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, θα παρουσιάσει στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες σχηματισμούς και κατόπιν θα δώσει συναυλία, το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις