Πολυχώρος πολιτισμού, πρότυπο για όλη τη Μεσσηνία, το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου

Πρώτη Δημοσίευση: 31/01/2018 20:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/01/2018 20:09
Την έγκριση και παραλαβή της γ’ φάσης της εργασίας «Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων – ανάδειξη κληρονομιάς» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης κατά την τελευταία συνεδρίαση.
Κατά την εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Παναγοπούλου τόνισε ότι το μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής σχολείο για όλη τη χώρα, θα μετατραπεί σε χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στις αίθουσές του θα δημιουργηθούν χώροι για την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, συνεδριάσεις κ.λπ.
Στο ισόγειο του κτηρίου θα εγκατασταθούν είδη που καλύπτουν τις ανάγκες παρουσιάσεων – προβολών και εκδηλώσεων, ενώ ο πρώτος όροφος έχει σχεδιαστεί με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται δε, ο νέος πολυχώρος στην κοινότητα του Καρτερολίου να αποτελεί «στάση» για τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητικού Αρχαίου Δράματος της Αρχαίας Μεσσήνης.
Στο έργο στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου αναφέρθηκε και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποπεράτωσή του, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που έφεραν εις πέρας ένα εγχείρημα με αρκετές δυσκολίες, αφού υπερέβαλαν εαυτόν. Υπογράμμισε ακόμη ότι από το Δημοτικό Σχολείο του Καρτερολίου θα περάσουν όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας, αφού θα αποτελεί χώρο πρότυπο εκμάθησης και πολιτισμού.
Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου θα αποτελέσει ένα «τρίγωνο» πολιτισμού μεταξύ Μεσσήνης – Καρτερολίου – Αρχαίας Μεσσήνης.
Από την πλευρά της και η αντιπολίτευση χαιρέτισε τις ανακοινώσεις για το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου. Ο Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, που θα συμβάλει στην ενημέρωση των επισκεπτών του Δήμου, αλλά και στον πολιτισμό ολόκληρης της περιοχής. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για ένα έργο που ξεκίνησε από τη δική τους θητεία και ολοκληρώνεται, ενώ ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να το συνεχίσει, όπως και να εντάξει το σχεδιασμό του Βρετανού καθηγητή θεάτρου, Mr Andrews, για θερινό θεατρικό εργαστήρι στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εντάξει αυτό το μοναδικό αρχιτεκτονικό «στολίδι» στον προγραμματισμό της για τις εκδηλώσεις και σημείωσε ότι θα πρέπει να εξυπηρετεί δράσεις όλο το χρόνο, καθώς βρίσκεται και σε πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη της Μεσσήνης.
Ο πρόεδρος της κοινότητας, Ηλίας Αθανασόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους που συνέβαλαν για τη δημιουργία αυτού του πολυχώρου στο Καρτερόλι, τόσο προς την πρώην Δημοτική Αρχή όσο και προς τη νυν. Ζήτησε δε, φύλαξη για το χώρο, με το δήμαρχο να του απαντά να μην ανησυχεί και ότι όλα έχουν μελετηθεί για να διαφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού», καθώς αποτελεί στολίδι για όλη την περιοχή.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις