Πράξη αγάπης και ανθρωπιάς για τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα

Πρώτη Δημοσίευση: 31/12/2016 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/12/2016 10:19
Τιμώντας τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο και τηρώντας μία παράδοση ετών, ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών αποφάσισε αυτές τις γιορτές να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα παιδιά του Ιδρύματος Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα, το οποίο είναι το παλαιότερο που παραμένει σε λειτουργία και το τρίτο που ιδρύθηκε μετά την επανασύσταση του ελληνικού κράτους, με βασιλικό διάταγμα που υπέγραψε ο Όθων στις 29 Αυγούστου 1853.
Εκπροσωπούμενος ο Σύνδεσμος από την πρόεδρο Μαρία Κ. Λιακάκη, τον αντιπρόεδρο Περικλή Λιακάκη και τη γραμματέα Αλεξάνδρα Γαλάνη, και συνοδευόμενος από μέλη του και φίλους, καθώς και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας, Παναγιώτη Λούτο, επισκέφθηκε το Ίδρυμα προχθές και παρέδωσε τις προσφορές που συγκεντρώθηκαν με τόση αγάπη για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
Ο δε πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και Μεσσήνιος στην καταγωγή, Νικόλαος Κουρέτας και ο διευθυντής με καταγωγή από τη Λακωνία, Λεωνίδας Δραγουμάνος, υποδέχθηκαν το Σύνδεσμο και όσους τον συνόδευαν, τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, ξεδίπλωσαν την ιστορία του εθνικού ευεργέτη Χατζηκώνστα και ενημέρωσαν για το μεγάλο έργο που επιτελείται, καθώς και για τις ανάγκες του.  
Δοθείσης της ευκαιρίας ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του που προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις