Πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών... γιοκ και την επόμενη εβδομάδα

Πρώτη Δημοσίευση: 24/03/2019 07:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/03/2019 07:53
Ούτε την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών στη Μεσσηνία, καθώς τα προβλήματα με τα νέα δεδομένα που ζητάει να εφαρμοστούν το υπουργείο Μεταφορών παραμένουν.
Για άλλη μια φορά στην Ελλάδα το παράλογο φαίνεται να κυριαρχεί και να δημιουργεί προβλήματα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του υπουργείου, οι υποψήφιοι οδηγοί για την απόκτηση άδειας οδήγησης υποχρεούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εξέτασης σε ειδική ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κυρίου και κατόχου του οχήματος. Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να προσκομίζουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τις ειδικές ασφαλιστικές καλύψεις πριν από την έναρξη της πρακτικής τους εξέτασης στον εκπαιδευτή. Το υπουργείο επιμένει στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, μόνο που… οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν ακόμα τέτοιο ασφαλιστικό πακέτο για να παρέχουν.  Κατά συνέπεια οι εκπαιδευτές απέχουν από τις πρακτικές εξετάσεις, ενώ το υπουργείο ζητά από τις Διευθύνσεις Μεταφορών τα.. ρέστα γιατί δε διενεργούνται εξετάσεις!
Πάντως, μέχρι και χθες το πρόβλημα δεν είχε λυθεί ούτε από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών ούτε από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών και, κατά συνέπεια, θεωρείται αδύνατο να πραγματοποιηθούν πρακτικές εξετάσεις τουλάχιστον την Τετάρτη.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις