Πρεμιέρα σήμερα για «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Πρώτη Δημοσίευση: 19/04/2017 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/04/2017 08:55
Πρεμιέρα έχει σήμερα Τετάρτη, 19 Απριλίου, η θεατρική παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου από την Πειραματική Σκηνή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η παράσταση θα παίζεται έως και το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 του μήνα θα δοθούν και πρωινές στις 11.30.
Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για παιδιά, μαθητές, φοιτητές και ανέργους, από τα οποία το ένα ευρώ θα διατεθεί στην «Κιβωτό του κόσμου».
Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, έτσι όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή «Παραμύθια του λαού μας» που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, καθώς και στον τόμο «Το Φιδόδεντρο» που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης.
Τοποθετείται σε μια εποχή, όπως λέει στο κείμενο, όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα ‘γραφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα». Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος, το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα και ωστόσο τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς ωστόσο ποτέ να συγκρουστούν.
Από το σημείο αυτό αρχίζει όλη η ιστορία, η οποία θίγει πολλά ζητήματα και λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Χώρες μακρινές, βασιλιάδες και βασιλόπουλα, ατμόσφαιρα ονείρου και παραμυθιού. Αυτό το υπέροχο παραμύθι έχει όλα εκείνα τα συστατικά που θα μαγέψουν τα παιδιά... βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, δράκους και μάχες, αγάπη και θυσία, αλλά πάνω από όλα, είναι ένα βαθιά δικό μας, ελληνικό παραμύθι που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μας!
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά - θεατές που θα μυηθούν στον κόσμο που θα ζήσουν αργότερα, αλλά και σε ενήλικες – θεατές, που θα ανακαλύψουν ξανά την αθωότητά τους.
Η σκηνοθεσία ανήκει στη Δέσποινα Δρεπανιά και στον Κωνσταντίνο Μαραβέλια, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, τα σκηνικά σχεδίασε η Κατερίνα Μηλιαρέση και μαζί της η Λέττα Πετρουλάκη επιμελήθηκε τα κοστούμια και το φροντιστήριο, τη διδασκαλία των τραγουδιών έκανε η Κατερίνα Πετρουλάκη και την αφίσα σχεδίασε η Τζένη Ντεκελέ. Παίρνουν μέρος 31 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας οι οποίοι δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, τραγουδούν ζωντανά τα υπέροχα τραγούδια του Κυπουργού σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και ζωντανεύουν τους ρόλους παραμένοντας επί σκηνής κατά τη διάρκεια όλου του έργου.
Οι δε θέσεις είναι αριθμημένες και εισιτήρια προπωλούνται 5.00-7.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις