Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η δουλειά της» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 21/11/2019 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/11/2019 09:04
Την ταινία «Η δουλειά της (Her job)» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας σήμερα.
Λίγο πριν από τα 40 της, η Παναγιώτα είναι μια σχεδόν αγράμματη νοικοκυρά, μητέρα δύο παιδιών, η οποία θα αναζητήσει δουλειά όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Θα προσληφθεί ως καθαρίστρια και, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.
Χωρίς κορόνες και μελό, εξάρσεις και υστερίες, η Παναγιώτα της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου είναι ο γυναικείος ρόλος της χρονιάς, ερμηνευμένος με κρυφή δύναμη και βαριά ευθύνη που η εξαιρετική ηθοποιός φέρει με αξιοπρέπεια και ευγένεια. Η αναλφάβητη γυναίκα που καλείται να αποκτήσει υπόσταση, αλλά και να διαπραγματευτεί το μέλλον της, και για πρώτη φορά να γίνει «κάποια», να αυτονομηθεί μέσα από το παραδοσιακά πιο υποβαθμισμένο ανάμεσα στα επαγγέλματα ανειδίκευτων εργατριών, δεν είναι απλώς μια περιγραφή με αληθινούς χαρακτήρες, αλλά και μια πρόταση διά του δράματος.
Η περιπέτεια της Παναγιώτας και της Ελλάδας συμπορεύονται σε μια αλληγορική ιστορία χειραφέτησης, η οποία περιγράφει, χωρίς διδακτισμούς, το τίμημα μιας καθυστερημένης «ενηλικίωσης».
Η ερμηνεία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, η οποία παίζει με τις σιωπές, τα βλέμματα και τη στάση του σώματος, της προσθέτει αλήθεια και ακόμη μεγαλύτερη δραματικότητα, δικαίως βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
H προβολή θα γίνει παρουσία των συντελεστών της ταινίας με τη συνεργασία της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Θάλπος Καλαμάτας
 
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ – HER JOB
Drama | K-14 | 2019 | Gr | 89΄
Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt
Παίζουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος
21.30 | αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις