Προγραμματισμός δράσεων συνεργασίας και εξωστρέφειας ανάμεσα σε Πελοπόννησο και Μακεδονία

Πρώτη Δημοσίευση: 16/02/2017 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/02/2017 19:31
Στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνέχεια προηγούμενων επαφών σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρο Θάνο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης».
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε συγκεκριμένες δράσεις, στοχεύοντας από κοινού να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό των δυο Περιφερειών, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα, όπως ο σχολικός τουρισμός και οι κοινές πολιτιστικές - θρησκευτικές διαδρομές, καθώς και κοινή προβολή στο εξωτερικό.
Να σημειωθεί πως οι βάσεις για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία είχαν ήδη τεθεί κατά τη διάρκεια της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών- Εντεταλμένων Συμβούλων τον περασμένο Οκτώβριο στο Ναύπλιο.
 
Συνεργασία με ΔΕΘ-Helexpo
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη έγινε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, δρα Κυριάκο Ποζρικίδη, με τον οποίο συζητήθηκε η συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Εκθεσιακού Οργανισμού, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας για τη δυνατότητα διοργάνωσης δράσεων προβολής πελοποννησιακών προϊόντων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και ευρύτερα της προσέλκυσης εκθεσιακών γεγονότων στην Πελοπόννησο.
Επίσης, συζητήθηκε επιμέρους συνεργασία και λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που έχει σταλεί εκ μέρους της ΔΕΘ- Helexpo και αφορά μια συνολική συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής συμμετείχαν σε χωριστή συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» και μέλη της Διοίκησης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου των ιδιόκτητων γραφείων του Συλλόγου σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Αριστοτέλους, και τη μετατροπή τους σε χώρο συναντήσεων των επαγγελματιών της Πελοποννήσου, καθώς και σε χώρο προβολής των πελοποννησιακών προϊόντων και του προορισμού.
 
Δυναμική παρουσία
Στο μεταξύ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι θεματικοί η κα Νικολάκου και ο κ. Μαντάς παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης», όπου τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης ο διακεκριμένος ιατροδικαστής με καταγωγή από τη Μεσσηνία, Δημήτρης Ψαρούλης.
Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στη συνεργασία Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και στη νέα σύνδεση της OlympicAir Καλαμάτας-Θεσσαλονίκης, που φέρνει πιο κοντά τις δύο πόλεις. Παράλληλα, χαιρέτισε τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης για τη διατήρηση και διάχυση της πελοποννησιακής κουλτούρας και παράδοσης.
Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, τους χαρακτήρισε ως τους καλύτερους πρεσβευτές της Πελοποννήσου.
Στη συνεργασία των δύο Περιφερειών και την κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Θάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρ. υπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρ. υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρ. υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρ. αντιδήμαρχος Χάρης Αηδονόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις