Προκήρυξη στάσεων εργασίας για σήμερα και αύριο από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 18/07/2019 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/07/2019 08:16
Προκήρυξη στάσεων εργασίας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή με αίτημα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. O αγώνας που δίνουν οι 26 συμβασιούχοι για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας των συνδικάτων. Στηρίζουμε, οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα τους.
Είναι 26 συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν από το 2015 με 8μηνες συμβάσεις εργασίας. Με μαχητικό αγώνα, που οργάνωσε το ταξικό μας σωματείο, όλα αυτά τα χρόνια ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους (με αποφάσεις δικαστηρίων που αναγνώρισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες).
Τώρα που φθάσαμε στην τελική ευθεία, που θα δώσει τέλος στην ανασφάλειά τους, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αρνείται να πράξει το αυτονόητο. Αρνείται να πράξει ό,τι έκαναν μια σειρά από δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, ώστε να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίησή τους.
Η άρνησή τους έχει στείλει στην ανεργία τους συναδέλφους μας και έχει εντατικοποιήσει την εργασία μας. Σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις.
Έχουν βάλει ως στόχο την απαξίωση της ΔΕΥΑΚ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την αποχώρησή τους από την εργασία διαμορφώνεται μια κατάσταση εκρηκτική για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ.
«56 Μόνιμοι υπάλληλοι, 7 επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών (με διετή σύμβαση που λήγει το Νοέμβριο του 2019), 2 ΑμεΑ και 3 από την κοινωφελή εργασία, θα αναγκαστούν να καλύψουν υπηρεσίες διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτες και επίβλεψη έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού Καθαρισμού και συντήρηση και λειτουργία των 76 αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης».
Δεν τους απασχολεί, έχουν σχέδιο ιδιωτικοποίησης, αμέσως μετά τις απολύσεις που διακαώς επιθυμούν, με εργολάβους.
Ο αγώνας μας είναι ξεκάθαρος.
Παλεύουμε για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί με πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.
Έχουμε πείρα 3 χρόνια τώρα. Ό,τι κερδήθηκε, έγινε ύστερα από αγώνες και τη δική μας αταλάντευτη στάση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αυτή είναι η απάντησή μας στα σχέδιά τους.
Παλεύουμε για:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
-Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας που προβλέπονται στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που πρόσφατα ψηφίστηκε, ύστερα από μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.
-Έξω οι εργολάβοι από εργασίες συντήρησης και λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.
Τέλος, καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο και νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έκανε δημόσια, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να πάρει πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τέλος, είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι ως Σωματείο για την επιτυχία που είχαμε σχετικά με τη θετική απόφαση των ασφαλιστικών για τους συμβασιούχους εργαζομένους στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας. 13 συνάδελφοί μας δικαιώθηκαν ύστερα από τον αγώνα που έδωσε το Σωματείο μας, ώστε να αποσπάσει συναίνεση της Δημοτικής Αρχής, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για τη λήψη της θετικής απόφασης. Αναμένουμε θετικές αποφάσεις και για τη ΔΕΥΑ Πύλου, όπου επίσης έχουμε αποσπάσει συναίνεση.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις