Προκρατήσεις εδώ και 2 μήνες στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας για τις ημέρες του Πάσχα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/04/2017 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2017 14:31
«Ούτε για δείγμα» δωμάτιο στην Καλαμάτα!
 
-Θετικά τα μηνύματα εν όψει καλοκαιριού  
 
 
«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» λέει η λαϊκή παροιμία...  και η Μεσσηνία αποδεικνύει  για ακόμα μια χρονιά ότι αποτελεί διαχρονικά δημοφιλή «πασχαλινό» προορισμό για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Προσφέροντας στους επισκέπτες αρκετά ξεχωριστά και μοναδικά  έθιμα, «ξακουστά» σ’ όλη τη χώρα, αλλά και με μεγάλο πλεονέκτημα τον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο που συνδέει το νομό με την πρωτεύουσα σε περίπου δυο ώρες με ασφαλή οδήγηση, οι κρατήσεις για το φετινό Πάσχα ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πριν…
Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι στην πόλη της Καλαμάτας, το τριήμερο των εορτών, τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν πληρότητα 100%, ενώ δεκάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που τηλεφωνούν ακόμα και την τελευταία στιγμή, ψάχνοντας απεγνωσμένα για ένα δωμάτιο.
Παράλληλα, το κοινό φέτος Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών συνετέλεσε έτσι ώστε να υπάρχει αύξηση και των ξένων επισκεπτών…
Το «Θάρρος» επικοινώνησε με ξενοδόχους της περιοχής, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την κίνηση των ημερών, αλλά και για τις θετικές προοπτικές και ενδείξεις εν όψει καλοκαιρινής περιόδου…

 
Δημήτρης Καραλής
 
«Εξαιρετικό το φετινό Πάσχα για όλη τη Μεσσηνία – Συγκρατημένη αισιοδοξία για καλοκαίρι»
 
Τη μεγάλη ικανοποίησή του για την «κίνηση» στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας τις ημέρες του Πάσχα εξέφρασε μιλώντας στο «Θάρρος»  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής. Ο κ. Καραλής σημείωσε ότι η Μεσσηνία έχει φορέσει τα «γιορτινά» της και τα ξενοδοχεία της περιοχής μας είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους χιλιάδες των επισκεπτών. Οι Έλληνες υπερτερούν των ξένων, αλλά το γεγονός ότι το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα φέτος συμπίπτουν, έπαιξε ρόλο ώστε να υπάρχει αύξηση και στους ξένους επισκέπτες. «Γενικά μπορούμε να πούμε ότι, ειδικά από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η κίνηση θα είναι εξαιρετική, αγγίζοντας πληρότητα 100% για ολόκληρη την Μεσσηνία» πρόσθεσε ο κ. Καραλής.
Αναφορικά με την κίνηση εν όψει καλοκαιρινής σεζόν, υπογράμμισε ότι τα πρώτα μηνύματα από το διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας είναι πολύ θετικά. Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας επωφελείται συγκυριακά από τις διεθνείς εξελίξεις και αποτελεί έναν απόλυτα ασφαλή προορισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις υψηλές προτιμήσεις των ξένων.
«Με συγκρατημένη αισιοδοξία, συνεχή προσπάθεια, ευελπιστούμε ότι και η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετική για τον τουρισμό της περιοχής μας» έκλεισε λέγοντας ο κ. Καραλής.

13118876_10154151185289168_5923886528864046663_n.jpg
 
Χιλιάδες επισκέπτες θα ζήσουν μια ξεχωριστή πασχαλινή εμπειρία στην «Costa Navarino»
Ξεχωριστή θα είναι, για ακόμα μια χρονιά, η φετινή «πασχαλινή» εμπειρία για όσους επισκέπτες βρεθούν στη «ναυαρχίδα» του τουρισμού της περιοχής μας, την “Costa Navarino”, καθώς θα ζήσουν το πνεύμα των άγιων ημερών σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τις αυθεντικές εμπειρίες με τις τοπικές παραδόσεις και με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με δημιουργικές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το διευθυντή κρατήσεων, Παναγιώτη Βάσιο, μας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κίνηση που παρουσιάζει η ξενοδοχειακή μονάδα τις ημέρες των εορτών, παρά το γεγονός ότι ημερολογιακά είναι σχετικά νωρίς. Όπως μας ενημέρωσε, οι κρατήσεις κυρίως από τους Έλληνες επισκέπτες ξεκίνησαν φέτος αρκετά νωρίς, αμέσως μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ήδη το “The Westin Resort Costa  Navarino” αγγίζει σε πληρότητα το 100%, ενώ η πληρότητα στο «The Romanos Resort, a Luxury Collection» φθάνει στο 85%. Υπάρχουν, δε, ακόμα λίγα δωμάτια για τους επισκέπτες τελευταίας στιγμής.
Παράλληλα, ο κ. Βάσιος σημείωσε και την αύξηση που παρουσιάστηκε στις επισκέψεις τους μήνες από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, κυρίως από λάτρεις του «γκολφ».
Αναφορικά με το καλοκαίρι, όπως μας ενημέρωσε ήδη παρουσιάζεται αύξηση στις προκρατήσεις για τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υπάρχει αισιοδοξία και για τους υπόλοιπους μήνες, καθώς τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως πληθαίνουν οι επισκέπτες «της τελευταίας στιγμής».


KINISI 2.jpg
 
 
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, «Elekra Hotel & Spa»
«Και το φετινό Πάσχα είναι πάρα πολύ θετικό για την περιοχή μας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος υπήρχαν προκρατήσεις νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα στο 100%, ενώ φαίνεται πως δωμάτιο στην Καλαμάτα δεν υπάρχει, καθώς καθημερινά δεκάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που τηλεφωνούν, ακόμα και την τελευταία στιγμή…
Τα μηνύματα των κρατήσεων για το καλοκαίρι είναι θετικά και νομίζω ότι η περιοχή μας θα συνεχίσει την ανοδική τάση των τελευταίων χρόνων. Ένας μικρός προβληματισμός υπάρχει για το Μάιο, καθώς φέτος απουσιάζουν μεγάλα συνέδρια στην περιοχή μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
 
Γιώργος Αντωνίου, «Pharae Palace»
«Με σύμμαχο τον καιρό, που θα είναι καλός, αλλά και το νέο αυτοκινητόδρομο, η πληρότητα το τριήμερο των φετινών εορτών στο ξενοδοχείο μας είναι στο 100%. Είναι δεδομένο ότι η Καλαμάτα αλλά και η Μεσσηνία αποτελούν ένα δημοφιλή προορισμό για τους Έλληνες επισκέπτες το Πάσχα. Σίγουρα θετικό είναι το γεγονός για τον τουρισμό όλης της χώρας ότι φέτος συμπίπτουν το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα. Οι ξένοι εκτιμούν ιδιαίτερα τις θρησκευτικές παραδόσεις και τα έθιμα και επιλέγουν μέρη όπου θα ζήσουν την αυθεντική εμπειρία του «ελληνικού Πάσχα».
Τα μηνύματα εν όψει καλοκαιριού είναι θετικά, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε… Χρειάζεται διαρκής συνεργασία όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή μας, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη προβολή της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας».
 
Γιώργος Κουτίβας, “Elite City Resort”
«Η εύκολη πρόσβαση στην Καλαμάτα, αλλά και η “δυναμική” που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ως προορισμός, είχαν ως αποτέλεσμα, από πολύ νωρίς φέτος, να παρουσιάζεται και στο ξενοδοχείο μας πληρότητα στο 100% τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι κρατήσεις φέτος έγιναν πολύ νωρίτερα. Ανάλογα είναι και τα μηνύματα εν όψει καλοκαιρινής σεζόν, ειδικά από τις αυξημένες προκρατήσεις, κυρίως των ξένων επισκεπτών»
 
Κατερίνα Κοτσίρη, «Akti Taygetos Resort»
«Η κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα στο ξενοδοχείο μας είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και αγγίζει το 100% η πληρότητα. Υπάρχουν ελάχιστα δωμάτια, που ίσως κι αυτά τις επόμενες ώρες να μην είναι διαθέσιμα, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Ευελπιστούμε ότι και το καλοκαίρι η κίνηση θα είναι ανάλογη και η περιοχή μας θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία».
 
Χριστίνα Τσαπάκη, «Horizon Blu»
«Από τις αρχές του Μαρτίου ήταν αυξημένη η ζήτηση για καταλύματα στο ξενοδοχείο μας για τις ημέρες του Πάσχα. Έχουμε για το τετραήμερο πληρότητα 100%, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα τηλεφωνούν αναζητώντας ένα δωμάτιο. Κατά κύριο λόγο οι επισκέπτες αυτών των ημερών είναι Έλληνες.
Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς υπάρχουν αρκετές προκρατήσεις από ξένους, κυρίως, επισκέπτες και για μεγάλο όγκο διανυκτερεύσεων, πάνω από μια εβδομάδα. Για το ελληνικό κοινό είναι κάπως νωρίς ακόμα για το καλοκαίρι, καθώς προγραμματίζει τις διακοπές του, κυρίως, την τελευταία στιγμή».
 
Του Κώστα Γαζούλη


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις