Προς απεργία διαρκείας τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Πρώτη Δημοσίευση: 04/01/2013 23:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/01/2013 23:12

Σε απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ), διαμαρτυρόμενη για την επιβολή φόρου επί των κερδών από το πρώτο ευρώ και τις υπόλοιπες προωθούμενες αλλαγές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΠΠΠ αναφέρει: «Η εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 είναι πλέον πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα θλιβερή για τους χιλιάδες παίκτες των πρακτορείων μας, όπου η ανικανότητα των υπευθύνων επιδεικνύει την πιο σκληρή της στάση όταν αφορά στους μόνιμους στόχους εισροής φορολογικών εσόδων».

Και συνεχίζει: «Το πρωινό της 1ης Ιανουαρίου μάς επιφύλαξε αισθήματα αμηχανίας, θυμού, αγωνίας και απογοήτευσης. Οι πελάτες της ΟΠΑΠ ΑΕ ήδη καταπονημένοι από την υπέρμετρη φορολόγηση σε σχέση με τους αντίστοιχους των αφορολόγητων παράνομων εταιρειών τζόγου, βλέπουν ξαφνικά τα πετσοκομμένα τους κέρδη να λιγοστεύουν, ακόμη περισσότερο, με το φόρο του 10% που επιβλήθηκε μόνο σε αυτούς, μιας και οι άλλοι είναι αόρατοι με την προστασία της πολιτείας.

Εκεί που όλοι περίμεναν το κράτος να βάλει όρους διεξαγωγής των παιχνιδιών και να τακτοποιήσει την αγορά με σαφή καθορισμό δικαιωμάτων και αδειών, ξαφνικά αποφασίζει να μεγαλώσει την ψαλίδα του νόμιμου με τον παράνομο, επιβάλλοντας φόρο στα κέρδη των παικτών της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά αποκλειστικότητα».

Τέλος, η Ομοσπονδία στρέφεται κατά του κράτους αλλά και της διοίκησης του οργανισμού, για την οποία αναφέρει: «Εκείνο, όμως, που προκαλεί αγανάκτηση είναι η απουσία της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ από την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας, δικαιώνοντας όλους αυτούς που πιστεύουν ότι κανείς τους δεν πονά την εταιρεία, την οποία και βλέπουν ως πηγή προσωπικού εισοδήματος, πλουτισμού και εμπλουτισμού των βιογραφικών τους. Η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ παραδόθηκε στα συμφέροντα, εγκαταλείποντας εμάς τους συνεργάτες της».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις