Προς δημοπράτηση ο δρόμος Βέργα – Άνω Βέργα

Πρώτη Δημοσίευση: 17/01/2019 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/01/2019 19:53
Τη δημοπράτηση του έργου «Δρόμος Βέργας – Άνω Βέργας Δήμου Καλαμάτας» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε εγκριθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Δρόμος Βέργας – Άνω Βέργας Δήμου Καλαμάτας Π.Ε. Μεσσηνίας».
Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και αυτό, σε συνδυασμό με διάνοιξη δρόμου προ δεκαπενταετίας και σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις επ' αυτού, θα οδηγήσει στη σύνδεση με αμαξιτή οδό της Άνω Βέργας, μέσω των παρυφών της Βέργας, με την επαρχιακή οδό προς Καρδαμύλη ανάντη της Μικρής Μαντίνειας.
Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η πρόσβαση προς την αναπτυσσόμενη περιοχή της Άνω Βέργας, δε θα κάνουν κύκλο 22 χιλιομέτρων οι μετακινούμενοι, όπως σήμερα μέσω Σωτηριανίκων, και θα επέλθει εξοικονόμηση χρόνου, ενέργειας και χρημάτων.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις