Προσλήψεις 200 μονίμων σε Δήμους της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/01/2018 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2018 18:20
Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόσληψη 8.171 μόνιμων υπαλλήλων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Η δημοσίευση του ΦΕΚ αναμένεται να γίνει έως τις 20 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, για τους Δήμους της Μεσσηνίας προβλέπεται οι προσλήψεις να φτάσουν στα 200 άτομα.
Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι αποτέλεσμα της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για ενίσχυση των 325 ελληνικών Δήμων με μόνιμο προσωπικό σε διάφορους τομείς. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ όρισε την Επιτροπή, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των διαδικασιών επιλογής προσωπικού με κριτήριο για το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.
Σημειώνεται πως οι θέσεις καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές  βαθμίδες - Πανεπιστημιακή, Τεχνολογική, Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική Εκπαίδευση. Βέβαια, οι περισσότερες – περίπου 5.000 – αφορούν θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ μόλις 123 είναι αυτές που μπορούν να καλυφθούν από υποψηφίους με Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση.
Στη μεγάλη λίστα, δε, με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, γραμματείς, κλητήρες, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, διοικητικοί υπάλληλοι, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρώνακτες, εργάτες γενικών καθηκόντων, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, εργάτες φυλακών, μηχανικοί αυτοκινήτων, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου και λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σχεδιαστές δομικών έργων, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά. Ανάμεσα στους Δήμους με τις περισσότερες μόνιμες θέσεις προ κάλυψη είναι ο Δήμος Αθηναίων, στον οποίο προκηρύσσονται 435 θέσεις, αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 555 θέσεις.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι συμβασιούχοι που εργάζονται αυτή την περίοδο στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων αναμένεται να λάβουν το μπόνους των 17 μορίων για κάθε μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών.
Διευκρινίζεται πως οι μισθοί των υπαλλήλων, οι οποίοι θα προσληφθούν από τους Δήμους μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των Δήμων.
Πληροφορίες, πάντως, θέλουν στις αρχές Φεβρουαρίου να αρχίζει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, η οποία θα λήξει 15 ημέρες μετά και όχι αργότερα από τις 22 Μαρτίου.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις