Προφυλακίσθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε για τη διακίνηση ηρωίνης

Πρώτη Δημοσίευση: 11/08/2018 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2018 10:41
Με συνολικά τέσσερις προφυλακίσεις ολοκληρώθηκε χθες το πρωί ο κύκλος των απολογιών, των 5 συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης χιλιάδων δόσεων ηρωίνης στην Καλαμάτα.
Χθες απολογήθηκαν ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα που φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό είχε αναλάβει τις μεταφορές των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Καλαμάτα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, καθώς και ο 38χρονος καλαματιανός που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές για ναρκωτικές ουσίες. Και οι δύο, όπως και οι υπόλοιποι 3 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.
Ο μεν πρώτος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές, ο δε δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
 
Μεταφορές
Στον 33χρονο αποδίδεται ο ρόλος του μεταφορέα των ναρκωτικών από την Αθήνα, τον όποιο όπως φαίνεται ανέλαβε όταν συνελήφθη ο προκάτοχός του. Συγκεκριμένα, στις 23 Μαΐου, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στα διόδια της Νεστάνης, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, σταμάτησαν αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 58χρονος και μια 25χρονη από την Καλαμάτα. Σε κενό στο σασί στο πορτ μπαγκάζ, ανάμεσα στην ταπετσαρία και τα πλαστικά του οχήματος, βρήκαν μια νάιλον συσκευασία με 258 γραμμάρια ηρωίνης.
Είχαν ήδη πληροφορίες ότι ο 58χρονος συχνά μετέφερε είτε με το αυτοκίνητό του, είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα. Με τη σύλληψή του, όμως έπρεπε να αναπληρωθεί το κενό, για να «δουλεύει η αλυσίδα». Έτσι, επιστρατεύτηκε ο 33χρονος, ο οποίος μετά από συνεννόηση με τον 58χρονο που είχε ήδη συλληφθεί μετέβαινε αυθημερόν στην Αθήνα με λεωφορείο και έπαιρνε από τον 49χρονο κατηγορούμενο ως αρχηγό της ομάδας, που έμενε στην Κυψέλη, τα ναρκωτικά και επέστρεφε Καλαμάτα.
 
Στο σπίτι του «αρχηγού»
Μάλιστα τη Δευτέρα, ο 33χρονος συνελήφθη μέσα στο σπίτι του 49χρονου στην Κυψέλη, την ώρα που έκανε έφοδο η Αστυνομία και στην  κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν σε σακίδιο που είχε τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες με συνολικά 81 γραμμάρια ηρωίνης, που εικάζεται πως μόλις είχε αγοράσει.
 Παράλληλα, κατηγορείται και για αρκετές περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών μεταξύ χρηστών.
Τέλος, ο 38χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατηγορείται ότι είχε αγοράσει ποσότητες ναρκωτικών από συγκατηγορούμενους του.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις