Προχωρά με τη νέα χάραξη το Καλαμάτα- Πύλος- Μεθώνη

Πρώτη Δημοσίευση: 27/08/2019 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/08/2019 17:55
 
Λυαίνονται οι διαφωνίες για τη χάραξη

 
 
Με τις καλοκαιρινές διακοπές να αρχίζουν να αποτελούν για τους περισσότερους μία ανάμνηση, για την νέα κυβέρνηση όμως, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Στο πεδίο των μεγάλων έργων της χώρας, στο Υπουργείο Υποδομών, στο Υπουργείο Επενδύσεων και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, πολλά είναι εκείνα τα σχέδια που τρέχουν ταυτόχρονα.
Μεταξύ αυτών είναι η τύχη του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη, αφού η κυβέρνηση θεωρείται ότι με την υλοποίηση σειράς έργων, μεταξύ αυτών και του παραπάνω, θα κινηθεί η ελληνική οικονομία και θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ευφορίας και εμπιστοσύνης στις αγορές.
Ειδικότερα, για το οδικό έργο της Μεσσηνίας, που σύμφωνα με το αρχείο του "Θάρρους", αποτελεί ένα όνειρο που ξεκινά περίπου από το 1900 (!), ο διαγωνισμός για το έργο-ΣΔΙΤ προχωρά και μάλιστα είχαμε τη συμμετοχή 4 σχημάτων.
Στη συνέχεια, το έργο θα περάσει στη Β` φάση που θα σημάνει την κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Ως γνωστό, έχει κόστος 250 εκατομμύρια ευρώ και αφορά οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας που θα ενώσει την Καλαμάτα με την Πύλο και τη Μεθώνη και θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαστε στην αρχή του διαγωνισμού οπότε το 2020 φαίνεται ως δύσκολος στόχος για να ξεκινήσει το έργο.
Από την άλλη πλευρά, πάντως, φαίνεται να λυαίνονται όλες οι αντιρρήσεις για την χάραξη του έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, έγινε ειδική αναφορά στο έργο και όλοι οι ομιλητές (νέος Δήμαρχος, νέος Περιφερειάρχης, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας), στάθηκαν περισσότερο στην επιτακτική ανάγκη υλοποίησης του έργου και λιγότερο στο αν ο δρόμος έχει παραλιακή χάραξη μέχρι το Ριζόμυλο.
Τέλος, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η σημερινή είναι της λογικής ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι συζητήσεις και το έργο να προχωρήσει με την πρόταση μελέτης από το "Μορέα".
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις