Προχωρούν οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου του Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2019 09:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2019 09:28
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πλέον οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου όπου στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο λιμάνι. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 250.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Η δε σύμβαση του έργου έχει υπογραφτεί με έκπτωση 51,27%.
Αυτή τη στιγμή έχουν μπει σκαλωσιές σε όλο το κτήριο γύρω γύρω, ενώ γίνονται εργασίες επισκευής της σκεπής, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στεγανότητας.
 
Εργασίες
Τα τελευταία χρόνια οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει στο κτήριο του Λιμεναρχείου ήταν από ελάχιστες έως μηδενικές, αντιμετώπιζε δε σημαντικά προβλήματα, κυρίως υγρασίας, μιας και η στέγη έσταζε, ενώ και τα ξύλινα κουφώματα είχαν διαβρωθεί σημαντικά.
Οι βασικές παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στη στέγη, ελαιοχρωματισμούς, συντήρηση σκάλας, στο χώρο υγιεινής, στο κρατητήριο και στα παράθυρα.
 
Σκάλα - κρατητήριο
Στο εσωτερικό θα γίνει αλλαγή του ταβανιού και θα συντηρηθούν οι τοίχοι από τις υγρασίες και θα βαφτούν. Παράλληλα, θα αλλαχτούν όλα τα κουφώματα και θα τοποθετηθούν καινούργια.
Σημαντικές και απαραίτητες εργασίες θα γίνουν στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου, προκειμένου να τηρεί τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Παρεμβάσεις βελτίωσης θα γίνουν και στις τουαλέτες, ενώ από τις πιο σημαντικές εργασίες είναι  αυτές στη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο. Οι εν λόγω εργασίες θα είναι και οι πιο χρονοβόρες, καθώς απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί.
Εξωτερικά θα επισκευασθούν κάγκελα και μάρμαρα, ενώ θα γίνει και βάψιμο του κτηρίου.
Τέλος, οι παλιοί κοιτώνες δίπλα στο κεντρικό κτήριο θα διαμορφωθούν σε χώρους  αποθήκευσης.
Οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά και οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τους επόμενους μήνες.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις