Προχωρούν οι εργασίες σύνδεσης Αριστομένους και Γερμανού

Πρώτη Δημοσίευση: 20/06/2013 21:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/06/2013 21:12
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σύνδεσης του πεζοδρόμου της Αριστομένους με τη Γερμανού, που μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως πεζόδρομος αλλά ποτέ δε λειτουργεί ως τέτοιος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα εκτελεστούν έργα διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και θα γίνει εγκατάσταση και διασύνδεση του ηλεκτρολογικού δικτύου. Η διάβαση αποκαθίσταται με πλάκες και μάρμαρα, υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις αναπλάσεις της Αριστομένους και της Γερμανού. Επίσης, φυτεύτηκε ένα δέντρο. Η διάβαση θα «αποσπά» την προτεραιότητα υπέρ των πεζών, ενώ η έκταση της παρέμβασης θα είναι περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα.  
Το έργο υλοποιείται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, κατασκευάζεται το κεντρικό τμήμα της διασταύρωσης και απαγορεύεται η στάθμευση από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές, με εκτροπή της κυκλοφορίας, με την κατάλληλη σήμανση για εργοτάξιο, στο μέσον της οδού. Στη δεύτερη φάση θα κατασκευαστούν τα πλευρικά τμήματα και απαιτείται και πάλι η απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές, με εκτροπή της κυκλοφορίας, με την κατάλληλη σήμανση για εργοτάξιο, στο άκρο της οδού.
Επίσης, έχει εγκατασταθεί κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και οχημάτων.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις