Πρωτοδικείο Καλαμάτας: Χωρίς τέλος το μαρτύριο του… σταυρού για τους υποψηφίους!

Πρώτη Δημοσίευση: 04/06/2019 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/06/2019 08:42
Τέλος δε φαίνεται να έχει το μαρτύριο του… σταυρού για τους υποψηφίους σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αφού ούτε και χθες ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα σταυροδοσίας από την α΄ Κυριακή των εκλογών στη Μεσσηνία.
Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας συνεχίζει την καταμέτρηση, ενώ ακόμα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το πότε αυτά τελικά θα ανακοινωθούν, ώστε να γίνουν γνωστές εν συνεχεία οι συνθέσεις του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και των νέων Δημοτικών Συμβουλίων.
 
Ομαλή διαδικασία
Η β΄ Κυριακή των εκλογών κύλησε πολύ πιο ομαλά στα εκλογικά τμήματα, λόγω της μεγάλης αποχής ψηφοφόρων, αλλά και στην έκδοση των αποτελεσμάτων, αφού από νωρίς το βράδυ τα εκλογικά συνεργεία είχαν συγκεντρώσει τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων και είχαν καταχωρηθεί.
Παρά ταύτα, ακόμα και χθες το μεσημέρι προσέρχονταν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε Περιφερειακή Ενότητα και Πρωτοδικείο για να παραδώσουν εκλογικούς σάκους και πρακτικά.
Το ίδιο βράδυ των εκλογών η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας γνώρισε για άλλη μια φορά την «απαξίωση» των εκπροσώπων συνδυασμών και υποψηφίων, αφού κανείς δεν πάτησε το πόδι του. Ακόμα και η αίθουσα όπου συνήθως μεταδίδονται τα αποτελέσματα των εκλογών, με προτζέκτορα και τηλεοράσεις, παρέμεινε σκοτεινή…
 
Αρκετά λάθη
Από χθες πλέον τη σκυτάλη των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει αποκλειστικά το Πρωτοδικείο, το οποίο καλείται να ολοκληρώσει την αναλυτική έκδοση αυτών του α΄ γύρου και να συνεχίσει με την ολοκλήρωση εκείνων  της β΄ Κυριακής.
Δυστυχώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανακαλυφθεί και συνεχώς ανακαλύπτονται αρκετά λάθη στα πρακτικά και σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία των υποψηφίων. Αυτό αφήνει ανοικτή την πιθανότητα εκπλήξεων όταν ανακοινωθούν οι σταυροί των υποψηφίων, αλλά και διαφοροποιήσεων σε ό,τι έχει δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας από τις ανακοινώσεις συνδυασμών για τους υποψηφίους που εκλέγουν.
Οι απαντήσεις, φυσικά, θα δοθούν μόνο με τις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωτοδικείου, οι οποίες είναι άγνωστο αν θα γίνουν και σήμερα.
Στο μεταξύ, χθες με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρισης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρατείνεται η αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων για δύο εργάσιμες μέρες, δηλαδή μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις