Πρωτοπόρος η Καλαμάτα στην ψηφιακή εποχή, με συμφωνία για δίκτυο 5G

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2018 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2018 19:06
Θετικά για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (η οποία υπάγεται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και διαχειριστή, τον οποίον θα επιλέξει ο Δήμος, σχετικά με την ανάπτυξη ασύρματου δικτύου 5G στην Καλαμάτα, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του προχθές.
Το συμφωνητικό συνεργασίας περιγράφει το γενικό πλαίσιο, τους στόχους και τα βήματα που απαιτούνται, ώστε να αναπτυχθεί ένα πιλοτικό δίκτυο 5G στην πόλη, που θα αποτελέσει την αφετηρία για τη μετέπειτα σταδιακή μετατροπή της σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready.
Αντικείμενο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η προετοιμασία και υλοποίηση δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο του έργου και με βάση τη διαθεσιμότητα τεχνολογικών λύσεων, θα δοκιμαστεί η παροχή λύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και λύσεων εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.
Σχετικές προγραμματικές συμβάσεις θα υπογράψουν οι τρεις επιλεγέντες Δήμοι Καλαμάτας, Ζωγράφου και Τρικάλων. Η υπογραφή θα γίνει σε επίσημη τελετή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρουσία της πολιτικής του ηγεσίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης της Καλαμάτας με πρώτη πανελλήνια διάκριση στο πλαίσιο του 3ου ετησίου Συνεδρίου «[email protected] Cities - [email protected] Citizens» (6 και 7 Ιουνίου) με βασικό θεματικό άξονα: «Think [email protected]: Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».
Η διάκριση για την Καλαμάτα ανέφερε ότι αυτή «αναδεικνύεται ως Τιμώμενη Πόλη για το σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη υλοποίηση περιβάλλοντος ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στους δημότες και τις επιχειρήσεις μέσω ευρυζωνικών δικτύων και κινητών επικοινωνιών».
Με την εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G θα δημιουργηθεί ελκυστικό οικονομικό κλίμα για την πόλη και τις επιχειρήσεις και θα προκύψουν μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις