Πρωτοφανείς εικόνες στο Διοικητήριο της Καλαμάτας από τον όγκο του εκλογικού υλικού

Πρώτη Δημοσίευση: 21/05/2019 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2019 19:16
Αποτελέσματα εκλογών: Πρώτα των ευρωεκλογών και μετά περιφερειακές – δημοτικές  
Κατά χιλιάδες συνέχισαν και χθες να φτάνουν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις τετραπλές εκλογές της Κυριακής.
Σήμερα, αναμένεται να γίνει η τελική καταμέτρησή τους για να ξέρουμε αν τελικά όλοι οι συνδυασμοί έχουν στείλει ψηφοδέλτια για να συμμετέχουν. Πάντως, μέχρι χθες νωρίς το μεσημέρι υπολείπονταν ακόμα 10 κόμματα να στείλουν ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές.
 
Κιβώτια παντού
Αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου είναι πρωτοφανές, καθώς το εκλογικό υλικό είναι τόσο μεγάλο, που για πρώτη φορά ο μακρύς διάδρομος έχει ήδη κατακλυσθεί, ενώ υπάρχει υλικό στο ισόγειο που δεν έχει μεταφερθεί, συνεχώς δε καταφτάνει νέο.
Είναι σίγουρο ότι τα εκλογικά συνεργεία θα χρειασθούν δύο μέρες για να μπορέσουν να ετοιμάσουν τους εκλογικούς σάκους που θα παραδώσουν την Παρασκευή στους Δήμους για να διενεργηθούν οι εκλογές την Κυριακή.
Πάντως, παρά τις τετραπλές εκλογές και το μεγάλο όγκο προετοιμασίας, τα άτομα που απαρτίζουν τα εκλογικά συνεργεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκτιμάται ότι είναι λίγα. Αν σκεφθεί κανείς ότι για τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές το 2002 στη Μεσσηνία είχαν ορισθεί 140 άτομα στα εκλογικά συνεργεία, καταλαβαίνει τι γίνεται όταν τώρα, που είναι για πρώτη φορά τετραπλές, έχουν ορισθεί μόλις 42!
 
Πρώτα ευρωεκλογές
Το βράδυ των εκλογών, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, από τα εκλογικά συνεργεία θα καταχωρούνται πρώτα τα αποτελέσματα των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Αυτά θα δημοσιοποιούνται μέσω της εφαρμογής που έχει αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών.
Θα έπονται τα αποτελέσματα των συνδυασμών για περιφερειακές και δημοτικές εκλογές (χωρίς σταυροδοσία υποψηφίων), τα οποία θα δημοσιοποιούνται από βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα λειτουργήσει ενιαία και για τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις