Πρόταση χρηματοδότησης αποπεράτωσης και επανάχρησης του Φιλοσοφικού Κέντρου από το Δήμο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 01/11/2019 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/11/2019 10:50
Η πρόταση χρηματοδότησης αποπεράτωσης και επανάχρησης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης σε χώρο πολιτισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, κατατέθηκε από το Δήμο Μεσσήνης στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης μετά την ολοκλήρωση του έργου θα λειτουργούν το Ωδείο και η Βιβλιοθήκη του Δήμου.
Το έργο με τίτλο «Αποπεράτωση και επανάχρηση του κτηρίου του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης» υποβλήθηκε στην Πρόσκληση V (Α.Π. 65574/19-11-2018) του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτηρίων», με τίτλο: «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτηρίων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Μεσσήνης επιδόθηκαν σε «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες και να συνταχθεί ο φάκελος της πρότασης, καθώς χθες ήταν η τελευταία ημέρα υποβολής των προτάσεων.
Σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε: «Με την αποπεράτωση και επανάχρηση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης θα δώσουμε στους δημότες έναν άρτιο χώρο, ιδανικό να φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο, δύο σημαντικούς πυρήνες πολιτισμού. Με το έργο αυτό η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνει την τεράστια σημασία που δίνει στην ύπαρξη ενός σύγχρονου κέντρου πολιτισμού που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Δήμο Μεσσήνης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα ένα εμβληματικό δημοτικό κτήριο».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις