Πρώτη παρουσίαση της "ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030" με την ιστορία των κτηρίων της πόλης

Πρώτη Δημοσίευση: 17/04/2018 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/04/2018 09:17
Το έργο της με τίτλο «Οι Φωνές μέσα από τα Κτήρια - Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας» θα παρουσιάσει αύριο, σε συνέντευξη Τύπου, η ομάδα ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030, μια πρωτοβουλία δραστήριων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.
Είναι η πρώτη εκδήλωση της ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030, που γίνεται με τη συνεργασία των ομάδων “Ο Σπόρος”, “Ευ-τόπος”, “Πάμε βόλτα-ζήσε την πόλη μας σαν τουρίστας”.
Η παρουσίαση θα γίνει το μεσημέρι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο, και όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «το έργο “Οι Φωνές μέσα από τα Κτήρια - Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας» στόχο έχει την καταγραφή των κτηρίων της πόλης μας και τη διασύνδεσή τους με την κοινωνική, γραπτή και προφορική ιστορία, με στόχο την ανάδειξη, μελέτη και την προστασία τους.
Μέσω της καταγραφής των μαρτυριών των ανθρώπων που τα κατοίκησαν και τα χρησιμοποίησαν (προφορικές ιστορίες, προσωπικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις, γραπτές υποβολές ιστοριών κ.α.), σε συνδυασμό με τις γραπτές πηγές, διερευνάται, πέρα από την καταγραφή της αρχιτεκτονικής πληροφορίας των κτηρίων, ο τρόπος που δομήθηκε το αστικό περιβάλλον διαχρονικά και πώς έφτασε η πόλη μας μέχρι σήμερα. Έτσι, διασώζεται ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης της Καλαμάτας. Θυμόμαστε και Καταγράφουμε. Δεν ξεχνάμε να αγαπάμε την ιστορία της πόλης μας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις