Πτωτική τάση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις και μείωση της τουριστικής κίνησης στην Τριφυλία

Πρώτη Δημοσίευση: 17/07/2018 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2018 19:30
Μεσούσης της θερινής σεζόν η τουριστική κίνηση στην Τριφυλία είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και το επίπεδο των διανυκτερεύσεων του Ιουνίου ήταν αρκετά χαμηλό, ενώ δεν είναι ενθαρρυντική η εικόνα για Ιούλιο και Αύγουστο.
Αυτά τονίζονται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων με θέμα – τίτλο «Πτωτική τάση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις στην Τριφυλία».
Σε αυτό αναφέρεται: «Το επίπεδο των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο στην Τριφυλία και ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία είναι αρκετά χαμηλό. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν είναι ενθαρρυντική. Όλα αυτά και σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται πολλοί από τους τουριστικούς φορείς. Η μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων, με άμεση συνέπεια τη μείωση των εσόδων, θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου. Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα, αφενός μεν, της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων εργαζομένων και, αφετέρου, των ανεξέλεγκτων μισθώσεων αστικών ακινήτων με τις πλατφόρμες του διαμοιρασμού (π.χ. airbnb). Ακόμα έχουν οδηγηθεί λόγω έλλειψης ελέγχου από την Πολιτεία πολλά καταλύματα να λειτουργούν παράνομα και, τέλος, τα ξενοδοχεία για να γεμίσουν τις κλίνες τους να προσφέρουν δωμάτια με εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Το τελικό αποτέλεσμα και το μέγεθος των συνεπειών θα οριστικοποιηθεί μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος».

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις