Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2019 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2019 18:52
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο ποδιών έως θάνατος.
Κάθε φορά που ένας συνοδηγός βάζει τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου σε ένδειξη χαλάρωσης, στην πραγματικότητα θέτει τον εαυτό του σε θανάσιμο κίνδυνο. Ειδικά στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο φαινόμενο μόνο σπάνιο δεν είναι.. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει αυτοκίνητα δίπλα μας, όπου ο/η συνοδηγός κάθονται αμέριμνοι με τα πόδια στο ταμπλό. Ακόμη και σε περίπτωση σύγκρουσης με λίγα χιλιόμετρα, ο κίνδυνος είναι τεράστιος, ειδικά στα αυτοκίνητα που διαθέτουν και αερόσακους συνοδηγού. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης ο αερόσακος θα ανοίξει με τέτοια δύναμη, που τα πόδια του συνοδηγού θα τιναχτούν προς τα πίσω.
Αυτό, στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε πολλαπλά κατάγματα των ποδιών. Σε "λίγο" χειρότερη περίπτωση, η πίεση θα προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στη λεκάνη ή στη σπονδυλική στήλη. Όσο αυξάνεται η ταχύτητα που κινούμαστε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος (π.χ. αν κινούμαστε στην Εθνική Οδό), τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Εφόσον τα πόδια φτάσουν στο κεφάλι μας, τότε είναι πολύ πιθανός και ο θανάσιμος τραυματισμός.
Όλα τα παραπάνω σας φαντάζουν μακάβρια ή υπερβολικά; Δυστυχώς δεν είναι και το παρακάτω video από τον οργανισμό Οδικής Ασφάλειας NSW είναι διαφωτιστικό...iaveris.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις