Π. Λαφαζάνης από την Καλαμάτα: «Η συμφωνία της γραβάτας σημαίνει σκληρή λιτότητα»

Πρώτη Δημοσίευση: 05/07/2018 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2018 09:33
Η Ν.Ε. Μεσσηνίας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) Μεσσηνίας διοργάνωσε εκδήλωση χθες με ομιλητή  το γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, με θέμα «Τι σηματοδοτεί η απόφαση της 22ας Ιουνίου του Eurogroup για την Ελλάδα; Υπάρχει διέξοδος ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με μνημόνια μέχρι το 2060;».
Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά αρνητική για τη χώρα τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Εurogroup. Η συμφωνία, για τον ίδιο, συνιστά ένα μεγάλο φιάσκο σε βάρος της χώρας και θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, για να κλείσει η αξιολόγηση, δόσεις που θα δοθούν με νέους εκβιασμούς και με... δόσεις, ενώ κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν στις τσέπες των δανειστών για τοκοχρεολύσια και παραπομπή των όποιων παρεμβάσεων στο χρέος μετά το 2018 σε φάσεις, με την κυβέρνηση να εγκαταλείπει οριστικά κάθε διεκδίκηση για διαγραφή του.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ο μνημονιακός δρόμος εξελίσσεται, χωρίς τέλος, σε όλο και πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική τραγωδία, τη μεγαλύτερη που πέρασε η χώρα σε ειρηνική περίοδο
Τόνισε, δε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως μια μεγάλη δημοκρατική, αντιμνημονιακή ανατροπή στο πλαίσιο της οποίας, με αφετηρία τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη γενναία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των αδυνάτων και την εθνικοποίηση των τραπεζών, θα εφαρμοσθεί ένα σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού, το οποίο θα ενισχύσει μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας και, κυρίως, την ελπίδα, τη θετική προοπτική και την αισιοδοξία στη χώρα.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις