Π. Τατούλης: «H Περιφέρεια θα αναλάβει τις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μάνη»

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 12:47
Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναλάβει την ευθύνη των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες για την περιοχή της Μάνης ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε για μια ακόμα φορά τον υπουργό για το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που ισχύει στη Μάνη, το οποίο δεν ελήφθη υπ’ όψιν κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, όπως και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι Μανιάτες, τις οποίες υποστήριξαν τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και σύσσωμη η Περιφερειακή Αρχή.
Τόνισε ακόμη ότι οι δασικοί χάρτες στη Μάνη δεν επιδέχονται διορθωτικές κινήσεις, αλλά νέα, ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη προσέγγιση, μετά τις απαιτούμενες αυτοψίες, ώστε να επιτευχθεί ρεαλιστική αποτύπωση των δασών, η οποία να λαμβάνει υπ’ όψιν το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς της.
Ο κ. υπουργός συμφώνησε κατ’ αρχήν στην πρόταση του περιφερειάρχη και σημείωσε ότι θα εξετάσει το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να δοθεί αυτή η δυνατότητα στην Περιφέρεια. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις