Ρήμαξαν τα σπίτια σε 4 Δήμους μέσα σε 12 ημέρες

Πρώτη Δημοσίευση: 27/11/2019 08:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2019 08:39
Είκοσι μία κλοπές και απόπειρες μέσα σε 12 ημέρες έκαναν τέσσερις Ρομά, οι τρεις εκ των οποίων, μάλιστα, το βράδυ του περασμένο Σαββάτου σε μαγαζί στο Αριοχώρι, έπειτα από διαπληκτισμό με άλλα άτομα άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, σκορπώντας τον τρόμο στον κόσμο που ήταν εκεί.
Ο ένας συνελήφθη, ενώ σε βάρος όλων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα σύστασης εγκληματικής ομάδας, για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες. Από τη δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.
 
Πλούσια δράση
Η δράση των τεσσάρων Ρομά έχει προσδιορισθεί από την έρευνα της Αστυνομίας από τις 12 Νοεμβρίου έως και τις 23 του μήνα. Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Γαργαλιάνων, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 21 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος.
Από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, για τις περιπτώσεις αυτές κατηγορούνται ένας 27χρονος, ένας 22χρονος, ένας 24χρονος κι ένας 17χρονος, όλοι Ρομά, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή της Βαλύρας και του Αριοχωρίου.
Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στη Βαλύρα ο 27χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς μαζί με τον 22χρονο και τον 24χρονο ήταν αυτοί που το Σάββατο άρχισαν τους άσκοπους πυροβολισμούς στο μαγαζί.
 
Και αρπαγή τσάντας
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατά τις 12 αυτές ημέρες, σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος, οι τέσσερις Ρομά διέπραξαν συνολικά 13 κλοπές-διαρρήξεις και τρεις απόπειρες κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια, τρεις κλοπές-διαρρήξεις και  μία απόπειρα κλοπής - διάρρηξη σε οχήματα, καθώς και μία αρπαγή τσάντας.
Ειδικότερα, έχουν διαπιστωθεί πέντε περιπτώσεις στη Χώρα, μία στο Κορυφάσιο, τρεις στα Φιλιατρά, δύο στου Βλάσση Μεσσήνης, μία στο Μυρσινοχώρι, μία στην Ελληνοεκκλησιά, μία στα Διόδια, τέσσερις στους Γαργαλιάνους, μία στην Αρσινόη  και μία στον Αριστομένη.
Επίσης, το Σάββατο το πρωί στον Πύργο Τριφυλίας πλησίασαν με όχημα μια 73χρονη που ήταν πεζή. Από το αυτοκίνητο βγήκε ο ένας, την αιφνιδίασε και της άρπαξε την τσάντα, η οποία περιείχε 720 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα σπίτια, συνήθως έμπαιναν παραβιάζοντας ή σπάζοντας  πόρτες και παράθυρα, ενώ δε δίστασαν να επιχειρήσουν να μπουν σε σπίτια ενώ ήταν εντός οι ένοικοι.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις