Ρυπαίνεται η Καρδαμύλη, ο Δήμος καίει τα απορρίμματα

Πρώτη Δημοσίευση: 15/12/2018 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/12/2018 20:37
Ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη ειδοποιήθηκε τη Δευτέρα από κάτοικο της περιοχής ότι μύριζε έντονα όλο το πρωί καιόμενο πλαστικό στο παρακείμενο Γυμνάσιο-Λύκειο Καρδαμύλης, όπου φοιτούν τα παιδιά της. «Αμέσως», όπως αναφέρει, «μεταβήκαμε στην περιοχή και διαπιστώσαμε ότι καίγονταν σκουπίδια μαζί με οργανικά και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τις αναθυμιάσεις. Καταγγείλαμε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Καρδαμύλης και έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες από τον αξιωματικό υπηρεσίας. Την επόμενη ημέρα δεχθήκαμε τηλεφώνημα από κάτοικο του Δήμου ότι καίγονται εκ νέου σκουπίδια στην ίδια περιοχή Ριτσά, αυτή τη φορά με παρόντες υπαλλήλους του Δήμου. Τον συμβουλέψαμε να το καταγγείλει άμεσα στην αστυνομία και τελικά οι υπάλληλοι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κλήθηκαν για απολογία.
Εδώ και χρόνια είμαστε, δυστυχώς, μάρτυρες αυτής της αναχρονιστικής, επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία και απαράδεκτης για χώρα του αναπτυγμένου κόσμου πρακτικής, αυτής της καύσης των σκουπιδιών. Στο Δήμο μας παρατηρείται συχνά αυτό το φαινόμενο, αλλά είναι άκρως προκλητικό να γίνεται δίπλα σε οικισμούς και ιδίως όταν υπάρχουν σε απόσταση αναπνοής σχολεία (Νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο - Λύκειο Καρδαμύλης). Προ μηνών είχαμε στείλει εκ νέου διαμαρτυρία στο Δήμο, όταν γίναμε μάρτυρες καύσης μεικτών απορριμμάτων στου Πανταζή Αγίου Δημητρίου.
Από επιστημονικές έρευνες γνωρίζουμε ότι η καύση των απορριμμάτων ελευθερώνει διοξίνες και άλλα τοξικά αέρια, τα οποία δημιουργούν καρκινογέσεις, αναπνευστικά προβλήματα, επίταση του φαινομένου του θερμοκηπίου, μόλυνση των υδάτων κ.τ.λ.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει την καύση των σκουπιδιών και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους να διαχωρίζουν σωστά τα απορρίμματά τους σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εμείς θα είμαστε αρωγοί προς αυτή την κατεύθυνση διαφορετικά θα καταγγέλλουμε πρακτικές που υποσκάπτουν το μέλλον των παιδιών μας, την υγεία των υπαλλήλων καθαριότητας αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και του πλανήτη μας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις