Ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία

Πρώτη Δημοσίευση: 10/05/2017 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/05/2017 18:11
Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία προωθεί το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Για τους οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων θα γίνονται ρυθμίσεις με 36 δόσεις για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ. Για μεγαλύτερες οφειλές θα υπάρξουν 120 δόσεις.
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τα «κόκκινα» δάνεια: «Ποσά κάτω των 3.000 ευρώ θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μη χάνεται, ακόμη και αν την απωλέσει κανείς για τρεις μήνες».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να υπαχθεί κάποιος σε μία από τις έξι κλίμακες που θα δημιουργηθούν με παραμέτρους το χρέος, τις δόσεις και την έκπτωση, καταλήγοντας ότι «δε θα ισχύουν οι 120 δόσεις και για αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον δανείζαμε». Η ένταξη θα γίνεται με βάση κριτήρια, όπως το ύψος των οφειλών, η οικονομική δυνατότητα ή η περιουσιακή κατάσταση του αγρότη.
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής, θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων. Η οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις