Σήμερα η επιλογή γενικού διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Τ

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2018 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2018 09:08
Σήμερα το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (Δ.Ε.Υ.Α.Τ) θα γίνει επιλογή του γενικού διευθυντή έπειτα από συνέντευξη των υποψηφίων.
Τέσσερις είναι οι ενδιαφερόμενοι που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον μετά τη δημόσια προκήρυξη – πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων με σκοπό την επιλογή γενικού διευθυντή υπηρεσιών στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ).
Σημειώνεται ότι η επιλογή γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας έχει προκαλέσει ισχυρό «ρήγμα» στους κόλπους της συμπολίτευσης. Όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 18 Δεκεμβρίου, «αγεφύρωτο είναι το χάσμα μεταξύ δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, σχετικά με τη διαδικασία προκήρυξης για πρόσληψη γενικού διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ), που “διχάζει” τη συμπολίτευση. Αυτό έγινε πασιφανές στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οπότε και έθεσε προ ημερήσιας διάταξης θέμα, με ερωτηματικά, για την πρόσληψη γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑΤ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, και επ’ αυτού παρενέβησαν και τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις – θέσεις, αλλά και στιγμιαίες εντάσεις μεταξύ τους με λεκτικές αντιπαραθέσεις, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.
Βεβαίως, το τελευταίο διάστημα υφέρπει έντονη φημολογία σχετικά με τη ΔΕΥΑΤ και τη στοχοποίησή της, δικαίως ή αδίκως, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης για δικούς τους λόγους, με τις εξελίξεις που συντελούνται να παίρνουν ραγδαία μορφή, να δίνουν “πατήματα” σε κάθε μία από τις διαμορφούμενες και “αντιμαχόμενες” πλευρές της συμπολίτευσης και – για την ώρα – να έχουν άγνωστο αποτέλεσμα και συνέπειες στην ίδια τη συνοχή της συμπολίτευσης, αλλά και την προοπτική της ΔΕΥΑΤ».
Για το θέμα της επιλογής γενικού διευθυντή ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ και τον ίδιο το δήμαρχο ο έλεγχος της διαδικασίας και η έκφραση γνώμης από τη νομική σύμβουλο του Δήμου Τριφυλίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ και με εισήγηση του προέδρου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την πρόσληψη, αρκεί βεβαίως ο υποψήφιος διευθυντής να πληροί τους όρους που καθορίζει η παράγραφος 1, του άρθρου 6 του νόμου 1069/1980, τους όρους της προκήρυξης – πρόσκλησης και, βεβαίως, τους όρους του Ο.Ε.Υ. της Επιχείρησης.

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις