Σήμερα η ημερίδα «Εφηβεία, όλα αλλιώς» της Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων

Πρώτη Δημοσίευση: 01/12/2019 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/12/2019 09:29
Το πώς στην «Εφηβεία, όλα είναι αλλιώς», θα μας δείξει σήμερα η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, μαζί με ομιλητές και εφήβους, στη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα που διοργανώνει στην πόλη της Καλαμάτας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί.
 
Ο έφηβος
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των παιδιών και των νέων, των γονέων και των επαγγελματιών για τα θέματα των εφήβων και τη σχέση τους με την οικογένεια, το σχολείο και το διαδίκτυο. Οι έφηβοι νιώθουν, μιλούν, σωπαίνουν, αντιδρούν, βλέπουν, ακούν, αγαπούν, θυμώνουν, πονούν, κλαίνε, ανταμώνουν, ερωτεύονται, φοβούνται, χαίρονται και μοιράζονται με το δικό τους τρόπο.
Το καλωσόρισμα, με την έναρξη της ημερίδας, θα κάνουν ο  εκπαιδευτικός συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕΣΥ Μεσσηνίας, αντιπρόεδρος  της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Πάνος, Πετρόπουλος  και η επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, κοινωνική λειτουργός, γενική γραμματέας ΕΠΑ Αγγελική Ρουμελιώτου.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα αναπτυχθεί το θέμα «Έφηβος στην οικογένεια, στο σχολείο, στο διαδίκτυο», με ομιλητές το νομικό, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12), πρ. Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργο Μόσχο και τον ιατρό, υπεύθυνο Γραμμής Βοήθειας και εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επιστημονικό Συνεργάτη του Εργαστηρίου Πειραματικής  Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Γιώργου Κορμά.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κοινωνική λειτουργός της κοινωνικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναπληρώτρια γραμματέας της ΕΠΑ, Αγγελική Μαλαπέτσα.
 
#Share
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας έχει γενικό τίτλο  «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο έφηβος… Μικρές αλήθειες σε μεγάλα ψέματα».
Οι έφηβοι νιώθουν, μιλούν, σωπαίνουν, αντιδρούν, βλέπουν, ακούν, αγαπούν, θυμώνουν, πονούν, κλαίνε, ανταμώνουν, ερωτεύονται, φοβούνται, χαίρονται, μοιράζονται με το δικό τους τρόπο… Ποιος είναι αυτός τελικά;
Στο μέρος αυτό με τίτλο «#Share, οι έφηβοι μοιράζονται», συμμετέχουν τα σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Μεσσήνης, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Εσπερινό Γυμνάσιο Καλαμάτας, Γυμνάσιο Μεθώνης, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά και Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Τη γενική επιμέλεια της δράσης έχουν η κα Δήμητρα Τζανετάκη, φιλόλογος – ειδική παιδαγωγός, μέλος ΕΠΑ και η κα Χριστίνα Δίμιζα, ηθοποιός, φιλόλογος, αφηγήτρια.
Με τη λήξη της ημερίδας στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις