Σήμερα η συγκρότηση των ομίλων της Γ΄ Εθνικής

Πρώτη Δημοσίευση: 24/08/2018 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/08/2018 09:27
Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και ένα από τα θέματα συζήτησης  είναι η συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα συμμετάσχουν δύο μεσσηνιακές ομάδες. Πρόκειται  για τον Π.Σ. «Η Καλαμάτα» και τον πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας Μεσσηνίας, Πάμισο Μεσσήνης.
Απομένει δε να δούμε σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν οι δύο εκπρόσωποι του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου (σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια).
Στην ΕΠΟ αναμένεται να βρεθούν και σήμερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» αλλά και του Παμίσου Μεσσήνης.
 
«Προειδοποιητική» επιστολή της ΕΠΣ Μεσσηνίας και τεσσάρων ακόμη Ενώσεων για πιθανά «μαγειρέματα»
Στο μεταξύ, σε συνέχεια των ενεργειών που προηγήθηκαν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας μαζί με τις ΕΠΣ Αχαΐας, Αρκαδίας, Ζακύνθου και ξεχωριστά η Λακωνίας απέστειλαν επιστολές στην ΕΠΟ ζητώντας τον καταρτισμό των ομίλων με ορθολογικά και βάση της προκήρυξης (γεωγραφικά) κριτήρια, προκειμένου να μην προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας  που θέλουν τον Ιάλυσο Ρόδου στον πελοποννησιακό όμιλο και την Καλαμάτα να «φυτεύεται» στον όμιλο της Αττικής ή κάτι ανάλογο. Το κείμενο της επιστολής των τεσσάρων Ενώσεων έχει ως εξής:
"Ενόψει της κατάρτισης των Ομίλων της Γ' Εθνικής που καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή Γ' Εθνικής της ΕΠΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή, σας κοινοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε, ούτε να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί Ομιλος που θα ενώσει τα Δωδεκάνησα με το Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.
Κάτι τέτοιο εμποδίζει τις ομάδες μας να είναι βιώσιμες και όπως οι ίδιες μας ανακοίνωσαν, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν εφ' όσον τα έξοδά τους αυξάνονται κατακόρυφα. Επίσης τα γεωγραφικά κριτήρια καταστρατηγούνται χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο ή την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.
Κατανοούμε τις όποιες δυσκολίες, αλλά να φτάσουμε να δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα απ' όσα προσπαθούμε να λύσουμε, κλονίζει την προσπάθειά μας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ισονομίας που δικαιωματικά μας ανήκει. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε ενώσει 4 διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας σε μία! Αξιότιμε Πρόεδρε της ΕΠΟ, Εκτελεστική Επιτροπή και Επιτροπή Γ' Εθνικής, παρακαλούμε να μας αφουγκραστείτε. Είναι για το καλό όλων μας».
  
 
Εγγραφές από σήμερα στο γήπεδο του ΜΓΣ για τις ακαδημίες της Καλαμάτας
Ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου, οι εγγραφές στις Ακαδημίες του ΠΣ “Η Καλαμάτα”, οι οποίες μπαίνουν από φέτος σε νέα βάση με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου καλαματιανού ταλέντου παράλληλα με τις έννοιες της ευγενούς άμιλλας, του υγιούς συναγωνισμού και την σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Στελεχωμένες με έμπειρους και ικανούς τεχνικούς και με την απαραίτητη υλικοτεχνική και ιατρική υποστήριξη, οι μελανόλευκες Ακαδημίες ανοίγουν τις πόρτες τους και περιμένουν παλιά και νέα παιδιά.
Οι εγγραφές θα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία της ομάδας, στο γήπεδο Μεσσηνιακού και ώρες 09:00-14:00 και 18:00-20:00. Το Σάββατο από 10:00 έως 13:00.
Η έναρξη των προπονήσεων θα γίνει την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ.
Το πρόγραμμα προπονήσεων των Ακαδημιών έχει ως εξής:
Παιδικό: Τρίτη έως Παρασκευή 15:30-17:00, Σάββατο 12:30-13:30
Προπαιδικό: Τρίτη έως Παρασκευή 16:30-18:00, Σάββατο 11:30-12:30
Τζούνιορ: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 18:00-19:00, Σάββατο 11:00-12:00
Προ-τζούνιορ: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 19:00-20:00, Σάββατο 09:00-10:00
Μπαμπίνι: Τετάρτη 16:00-17:00, Σάββατο 10:00-11:00
Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει πως team manager των Ακαδημιών αναλαμβάνει ο Στέλιος Παπαδόπουλος ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το προπονητικό τιμ απαρτίζουν οι:
Προπονητής Παιδικό–Junior: Φραγκίσκος Κεράνης
Προπονητή Παμπαιδικό: Βαγγέλης Κουρεντζής
Προπονητής pro junior: Παναγιώτης Δρούγας
Προπονητής bambini: Χρήστος Μαραβέλας
Γυμναστής Ακαδημίας: Χρήστος Μαραβέλας
Προπονητής τερματοφυλάκων: Κώστας Παγανιάς.

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία για Κόρινθο 
Προσπαθώντας να μείνουν ανεπηρέαστοι απ’ όσα παρασκηνιακά συμβαίνουν και από την αρνητική στάση της ΕΠΟ στο αίτημα αναβολής οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το αυριανό ματς κυπέλλου στην Κόρινθο και για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το πρόγραμμα ήταν χθες διπλό, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου θα ολοκληρωθούν σήμερα το πρωί οι προπονήσεις. Στη συνέχεια και σε συνδυασμό με τις διευκρινήσεις της ΕΠΟ, σχετικά με το ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής (δεδομένου ότι όσοι είναι με επανεγγραφή μπορούν να αγωνίζονται από την 1η Σεπτεμβρίου) ο προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος, θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής με την Κόρινθο 2006.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Αποχώρησαν Χάβι Λόπεθ, Άλεξ Καρο Ναβάρο

Πολύ σύντομη ήταν η παρουσία του Ισπανού μεσοαμυντικού Χάβι Λόπεθ και του συμπατριώτη του τερματοφύλακα, Άλεξ Κάρο Ναβάρο, μιας και αποχώρησαν από τους «πράσινους» της Μεσσήνης. Έτσι οι αποχωρήσεις από το ρόστερ του πρωταθλητή Μεσσηνίας έφθασαν τις τρεις (προηγήθηκε ο Γιώργος Πουλάκος). Αναμένεται δε να υπάρξουν και άλλες, καθώς ο νέος προπονητής, Νίκος Κακαλέτρης, έχει προχωρήσει σε αξιολόγηση του ρόστερ. Ανάλογα με τον αριθμό των αποχωρήσεων θα γίνουν και οι απαραίτητες μετεγγραφικές κινήσεις (ώστε να καλυφθούν τα κενά).
Σχετικά τώρα με την προετοιμασία, αυτή συνεχίζεται με προπονήσεις  στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, ενώ προγραμματίζεται και μια σειρά φιλικών αγώνων μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Βέβαια υπάρχουν και οι  υποχρεώσεις το Κύπελλο Μεσσηνίας και ο Πάμισος Μεσσήνης στην Α΄ φάση  κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον ΑΟ Φαραί (σε διπλά ματς).
Τέλος, η αγωνία της διοίκησης του Παμίσου για τον καταρτισμό των ομίλων της Γ΄ Εθνικής είναι μεγάλη και ενδέχεται  κάποια μέλη της να βρεθούν σήμερα στα  γραφεία της ΕΠΟ.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις