Σήμερα και αύριο ο 5ος Γύρος Ταϋγέτου με ανάβαση και MTB στη Νέδουσα

Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2016 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2016 10:04
Ένα σημαντικό ποδηλατικό διήμερο θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο με επίκεντρο τον Ταΰγετο και διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων, την εκεί τοπική κοινότητα και την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι με την εκκίνηση της Ανάβασης από το λιμάνι της Καλαμάτας (έναντι του Λιμεναρχείου), απόστασης 40 χλμ. έως το Τουριστικό. Η αυλαία της πρώτης ημέρας θα πέσει στις 3.30 μ.μ. με τις απονομές
Θ’ ακολουθήσει την Κυριακή αγώνας ορεινής ποδηλασίας 37 χιλιομέτρων, με εκκίνηση στις 11 το πρωί από την πλατεία της Νέδουσας, όπου θα γίνει και ο τερματισμός, ενώ στις 3 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί οι απονομές.
Οι προβλεπόμενες κατηγορίες είναι οι εξής και για τους δύο αγώνες: 15-19 ετών, 20-29, 30-39, 40-49, άνω των 50, γυναικών και ηλεκτρικά ποδήλατα.
Οι συμμετοχές αναμένεται να αγγίξουν τις 100 –μέχρι χθες το βράδυ είχαν συνολικά εγγραφεί 92 αθλητές και αθλήτριες- από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό. Το «παρών» θα δώσουν φυσικά οι καλαματιανοί σύλλογοι Μεσσηνιακός και Ευκλής, καθώς και οι …ξενιτεμένοι ποδηλάτες όπως είναι ο εκ των βασικών διοργανωτών Δημήτρης Δημητρακόπουλος (ΠΟ Πύργου) και οι Σταύρος Κανελλόπουλος, Γιώργος Χριστοδουλάκης (Θράκας Ιππέας Κομοτηνής), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τις «μικρές» κατηγορίες της ορεινής ποδηλασίας, με πολλά ντόπια παιδιά.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις