Σήμερα και πιο μεγάλη από ποτέ η γιορτή του Γύρου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 28/04/2018 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/04/2018 08:14
Ο 18ος Γύρος Καλαμάτας θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης που αναμένεται να πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους φίλους του τρεξίματος και της άσκησης. Πριν 3 χρόνια ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε βάλει στόχο 5ετίας να ανεβάσει τον αριθμό των συμμετοχών στα 1.500 άτομα. Δεν χρειάστηκε όμως να περιμένει τόσο, καθώς οι ηλεκτρονικές εγγραφές που «έκλεισαν» την Πέμπτη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις 1.450 για τα 10 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα)! Παρ΄ότι αναμένεται κάποιο ποσοστό αποχής, αν συνυπολογίσουμε τις λίγες εγγραφές που υπολογίζεται ότι θα προστεθούν σήμερα και φυσικά τις συμμετοχές παιδιών και γονέων στον μικρό αγώνα των 2.000 που προβλέπονται εκατοντάδες τότε πραγματικά το φετινό ποτάμι των δρομέων θα είναι εντυπωσιακό, μεταλλάσσοντας την εικόνα της πόλης, με τα χαρακτηριστικά μιας πολύβουης και πολύχρωμης αθλητικής γιορτής, προσκαλώντας όλους σε κίνηση και δράση.
Από τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία θα λειτουργεί γραμματεία για παραλαβή αριθμών και εγγραφές, κυρίως στον μικρό αγώνα.
Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με το δυναμικό βάδισμα και στις 6.30 μ.μ. θα δοθεί η εκκίνηση στα 10 χλμ. Πέντε λεπτά αργότερα θα ακουστεί το σύνθημα της έναρξης για τα 2 χλμ.
Τον Γύρο Καλαμάτας διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελει υπό την αιγίδα Υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητηριο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο».
Είναι αφιερωμένος στο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις