Σήμερα στην Κυπαρισσία το εκδρομικό τρένο

Πρώτη Δημοσίευση: 14/04/2013 01:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2013 01:44

Νέος προγραμματισμός δρομολογίων αναψυχής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
 
Όσο κι αν η κρατική πολιτική θέλει να απαξιώσει το σιδηρόδρομο, αυτός φαίνεται να αντέχει, έστω και ως εκδρομικός προορισμός. Έτσι, ένα ακόμα τρένο, με 90 περίπου ξένους επιβάτες, κυρίως Άγγλους και Γερμανούς, έφτασε προχθές το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας. Σημειωτέον, ότι είναι το πρώτο εκδρομικό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο έχει ναυλωθεί από ξένο τουριστικό πρακτορείο και έχει αποκλειστικά ξένους επιβάτες.
Η σιδηροδρομική εκδρομή ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα από την Πάτρα και οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στο Κατάκολο της Ηλείας. Στη συνέχεια οι εκδρομείς έμειναν στην Καλαμάτα και χθες έφτασαν στο Ναύπλιο και την Κόρινθο. Σήμερα από Κόρινθο και μέσω της Μεγαλόπολης θα φτάσουν στην Κυπαρισσία, όπου επίσης θα διανυκτερεύσουν. Αύριο, θα ξεκινήσουν για την Πάτρα, όπου και θα ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική εκδρομή.
Από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώνεται ότι η προσπάθεια ζωντανέματος όλου του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, με εκδρομικά δρομολόγια, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Το επόμενο εκδρομικό δρομολόγιο θα γίνει το Πάσχα, ενώ ένα ακόμη θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά.
Οι επιβάτες  σημείωσαν από την πλευρά τους ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι το ομορφότερο της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι πολλοί αυτούς είχαν μαζί τους ποδήλατα, τα οποία όταν έφτασε το τρένο στην Καλαμάτα, τα πήραν και άρχισαν βόλτες στην πόλη. Επίσης, πολλοί επιβάτες πήγαν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ να δουν τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις