Σήμερα το στερνό «αντίο» στον Λυκούργο Γαϊτανάρο

Πρώτη Δημοσίευση: 14/02/2018 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/02/2018 09:17
Σήμερα και ώρα 2.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον ιστορικό πρόεδρο της «Μαύρης Θύελλας», Λυκούργο Γαϊτανάρο, που απεβίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 91 ετών.
Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο των Κάτω Δολών, ιδιαίτερη πατρίδα του αποκαλούμενου «αρχιθύελλα» και «προέδρου των προέδρων».
Γνωρίζαμε πολλά χρόνια τον Λυκούργο Γαϊτανάρο και αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως η αγάπη του για την Καλαμάτα ήταν παθολογική.
Όσο για την προσφορά του στη Μαύρη Θύελλα, τεράστια.
Για το θάνατο του Λυκούργου εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις διάφοροι σύλλογοι.
Εμείς ζητήσαμε από ορισμένα πρόσωπα που έζησαν από κοντά τον Λυκούργο Γαϊτανάρο να μας μιλήσουν γι’ αυτόν…
 
-Κώστας Ασημακόπουλος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Π.Σ. «Η Καλαμάτα»)
«Εκ μέρους των παλαιμάχων της Μαύρης Θύελλας έχω να πω ότι ο Λυκούργος Γαϊτανάρος ήταν πατέρας μας. Η θλίψη μας για το θάνατό του είναι πολύ μεγάλη. Με έχει παντρέψει και βάφτισε τη μεγάλη κόρη μου, Αγγελική. Ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Η προσφορά του στην Καλαμάτα τεράστια, φροντίζοντας στην επαγγελματική αποκατάσταση πολλών ποδοσφαιριστών και όχι μόνο, χωρίς να εξετάζει πολιτικές προτιμήσεις. Ο κουμπάρος μου θα μου λείψει πάρα πολύ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
 
-Δημήτρης (Μάκης) Μουτεβελής (παλιός πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Καλαμάτας «Ο Λυκούργος»)
«Είναι μεγάλη  απώλεια για την Καλαμάτα και για τον αθλητισμό. Νιώθω ευτυχής που τον γνώρισα σε πολύ μικρή ηλικία και ήμουν κοντά του μέχρι το τέλος της ζωής του. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που τον τίμησα εν ζωή, δίνοντας το όνομα Λυκούργος στο Σύνδεσμο Φιλάθλων Καλαμάτας που ιδρύσαμε ορισμένοι φίλοι. Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
 
-Γιώργος Μπιστικέας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Π.Σ. Η Καλαμάτα)
«Όλη η Ελλάδα πενθεί για το θάνατο του ιστορικού προέδρου της Μαύρης Θύελλας, Λυκούργου Γαϊτανάρου. Η προσφορά του τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην κοινωνία της Καλαμάτας, ήταν σημαντική. Τον αγαπούσαν όλοι. Εγώ έζησα μαζί του αξέχαστες στιγμές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μανιάτικης γης που θα τον σκεπάσει».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις