Σαμαράς, Μητσοτάκης, Νίκας κυριάρχησαν στη διακαναλική συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη

Πρώτη Δημοσίευση: 12/04/2019 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2019 18:13
«Όλοι οι χρισματούχοι από τα κόμματα έχουν αποποιηθεί και τώρα λένε ότι είναι ανεξάρτητοι»
 
 
Η αποδόμηση του συνυποψηφίου του και δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η γέφυρα συμφιλίωσης προς τον Αντώνη Σαμαρά και η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το περιβάλλον του ήταν οι τρεις «πυλώνες» στους οποίους επέλεξε να επικεντρωθεί στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε προχθές το βράδυ, σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης. Κρατώντας χαμηλούς τους τόνους, επιχείρησε να είναι καταγγελτικός, αλλά χωρίς υπερβολές.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε αρκετές φορές στην περιφερειακή διακυβέρνηση και την κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για έργα, τις εκλογές και τους συνυποψηφίους του.
 
Έργα
Η πρώτη ενότητα της συνέντευξης αφορούσε έργα. Για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ που αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η υλοποίηση έχει ξεκινήσει, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι δέχτηκε πόλεμο από τον κ. Νίκα, ο οποίος, όπως είπε, ήταν εξαρχής αντίθετος. Μάλιστα, έκανε αναφορά «στα γνωστά εργολαβικά συμφέροντα για τη μεταφορά αποβλήτων της Καλαμάτας, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια η ταφή των απορριμμάτων γινόταν σε αρχαιολογικούς χώρους».
Όσο για το ποιοι φταίνε για την καθυστέρηση του έργου, ο περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε εμπλοκή, διαπλοκή των οικονομικών συμφερόντων. Αυτό που ονομάζουμε μαύρη μαφία».
Για το οδικό έργο Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη, είπε ότι έχει μείνει πίσω, αλλά είναι έργο εθνικού πεδίου και πολλές κυβερνήσεις το είχαν τάξει. Πρόσθεσε ότι άκουσε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, αλλά υπάρχουν κάποιες ενστάσεις ως προς το ποιο θα είναι το ΣΔΙΤ, πώς θα οργανωθεί και πώς θα είναι χωρίς διόδια.
Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σημείωσε ότι οι μεγάλες προσπάθειες της Περιφέρειας απέδωσαν καρπούς και η Πελοπόννησος πλέον έχει το πιο αναγνωρίσιμο brand name. Είπε ότι τα θετικά αποτελέσματα για το αεροδρόμιο ήρθαν από την καλή συνεργασία και υποστήριξη με τον αερολιμενάρχη, τους φορείς και την ΤΕΜΕΣ. Έτσι, ξεπεράσθηκε ο αριθμός των 300.000 επισκεπτών, ενώ κλείνοντας την απάντησή του συμπλήρωσε: «Όλοι αυτοί που κόπτονταν ότι ήταν πατέρες δεν είχαν καμία συμμετοχή σε αυτό».
 
Επίθεση σε Παν. Νίκα
Για τις επερχόμενες εκλογές εξαπέλυσε αρκετές βολές σε συνυποψηφίους του, άλλοτε ονομάζοντάς τους και άλλοτε φωτογραφίζοντάς τους, εστιάζοντας στους κυρίους Νίκα και Δέδε.
«Εμείς δεν ανεβαίνουμε σε τραπέζια και δε διαβάζουμε από χαρτάκι τα ονόματα των περιοχών της Πελοποννήσου», είπε κάποια στιγμή αναφερόμενος στον κ. Νίκα, ενώ πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι «όλοι οι χρισματούχοι από τα κόμματα έχουν αποποιηθεί και λένε τώρα ότι είναι ανεξάρτητοι».
«Εμένα με ενδιαφέρουν οι πολίτες και η κοινωνία. Δε θα ακολουθήσω τον κ. Νίκα. Μόνο να σκεφτούμε τι έλεγε πριν από μερικά χρόνια και τι λέει τώρα. Αυτή η μεγάλη αντίφαση, το μεγάλο ψέμα. Είναι απόλυτα αντιφατικός σε πολλά θέματα και με τρομάζει η απόλυτη άγνοια που έχει», είπε λίγο αργότερα.
Σε ερώτηση για πληροφορίες που αναφέρουν ότι στελέχη του δέχτηκαν πιέσεις από τη Ν.Δ., ο κ. Τατούλης είπε: «Αυτό που γίνεται είναι η μεγαλύτερη προσβολή σε αυτή την παράταξη», ενώ σε αναφορά για την τελευταία επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λακωνία και το λογοπαίγνιο «Εν τούτω Νίκα», ο περιφερειάρχης είπε: «Οι Σπαρτιάτες δεν είχαν καμία σχέση με το “Εν τούτω Νίκα”, αλλά με το “Μολών λαβέ” και το “Ταν ή επί Τας”».
Πάντως, σε ερώτηση για το αν μετά τις εκλογές θα συνεργαζόταν με τον κ. Νίκα απάντησε: «Η συνεργασία θα προκύψει μετά τις εκλογές και θα προκύψει σε συγκεκριμένα ζητήματα, όχι σε πρόσωπα».
 
Κοριός και σκευωρία
Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε στον κ. Τατούλη ήταν η υπόθεση του «κοριού» στο γραφείο της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Για πρώτη φορά ο κ. Τατούλης μίλησε ανοικτά για σκευωρία από πολιτικά πρόσωπα. Είπε συγκεκριμένα: «Πρόκειται για στημένη σκευωρία που στο μέλλον θα αποδειχτεί ότι υπήρχαν συνεργάτες σημαντικών πολιτικών προσώπων. Ήταν ένας πολιτικός εκβιασμός για να πετύχουν την απόσυρσή μου από τη διεκδίκηση των εκλογών. Κάτι που απέδειξε ότι δε με γνωρίζουν καλά. Και κρίμα να μη με γνωρίζουν κάποιοι, αλλά αυτοί που με γνωρίζουν από μικρά παιδιά, έπρεπε να με ξέρουν καλά. Καλώ τον εισαγγελέα να δώσει άμεση απάντηση στο πολιτικό αυτό ζήτημα, όπως τέθηκε, γιατί θα πάρω μέτρα και πρωτοβουλίες. Αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να μείνει στο κενό. Πρέπει να δοθεί απάντηση. Οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τη δική τους άποψη. Το ψέμα, η συνωμοσία και η πολιτική αλητεία έχουν κοντά ποδάρια».
Στο ίδιο ερώτημα, πάντως, αρνήθηκε να αναφερθεί ή να σχολιάσει οτιδήποτε για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη του Περικλή Μαντά.
 
Σαμαράς και Μητσοτάκης
Αρκετές από τις τελευταίες ερωτήσεις αφορούσαν στον κ. Νίκα ως υποψήφιο, αλλά και το έργο του στην Καλαμάτα.
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι όλα τα μεγάλα έργα στο Δήμο Καλαμάτας είναι χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας και ο δήμαρχος τον επαινούσε τότε για τη συνεισφορά του. Συνέχισε την κριτική, λέγοντας ότι η Καλαμάτα είναι η μόνη πόλη που δεν έχει κάνει καμία επέκταση του πολεοδομικού της σχεδίου, ενώ έκανε αναφορά στις πλημμύρες του 2016 που είχαμε νεκρούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Νίκας ήταν απολύτως απών και εμείς μέσα στις λάσπες».
Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνέντευξης ο κ. Τατούλης άδραξε την ευκαιρία, ώστε να αναφερθεί στον κ. Αντώνη Σαμαρά και να ρίξει γέφυρες και παράλληλα να «αδειάσει» το περιβάλλον Μητσοτάκη. Είπε, λοιπόν, χαρακτηριστικά: «Επειδή ανακάτεψαν πολύ το όνομα Σαμαρά για την επιλογή του Νίκα. Θεωρώ η εικόνα του δημάρχου μεγάλης πόλης που γονυπετής σκύβει για να χαιρετίσει τον αδιάφορο τέως πρωθυπουργό είναι μεγάλη πληγή για τον τόπο μας. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν ενεπλάκη ποτέ σε αυτή τη διαδικασία επιλογής του κ. Νίκα. Αυτό ήταν δικό του θέμα, δικό του στήσιμο και είχε να κάνει με τις σχέσεις του περιβάλλοντος του προέδρου της Ν.Δ.».
Κλείνοντας ο κ. Τατούλης κάλεσε τους συνυποψηφίους του σε debate με ελεύθερη συζήτηση, αλλά και με δημοσιογράφους που αυτοί θα επιλέξουν.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις